6 zimních tipů v péči, které musíte znát! Pro zdravou pleť bez pnutí a suchých šupinek

Dobře hydratovaná pokožka je základem svěží, krásné a zdravé pleti během chladných zimních měsíců. S nižší vlhkostí vzduchu je pokožka méně náchylná k přirozenému způsobu přijímání vlhkosti a z tohoto důvodu často dochází k jejímu vysušování, pnutí, podráždění a svědění. I uměle vytvořené teplo v topné sezóně má negativní vliv na kožní bariéru, kterou zásadně oslabuje. Pokožka ztrácí rychle hydrataci, je náchylnější k poškození a různým nepříjemným zánětům. Pokud však budete o svou pleť pečovat správně a dopřejete jí vše, co potřebuje, udržíte si krásně zdraví vzhled bez suchcých šupinek i během chladných dnů.

Obrázek: 9180c9ab97309e9b962399fc368fad366f8ce81d
Zdroj: Freepik


1. Používejte SPF každý den

Ochranné krémy s SPF jsou důležité během celého roku, protože i v zimě se sluneční paprsky dokáží negativně podepsat na stavu pleti, které způsobí rychlejší stárnutí kůže včetně pigmentových skvrn. S ohledem na to si i během zimy vyberte takový krém, který obsahuje ochranný film a zároveň má hydratační schopnost s podporou kožní bariéry, jako je kyselina hyaluronová nebo vitamín E. 

Za zmínku rozhodně stojí značka Ericson Laboratoire a jejich hydratační fluid SPF 20 s obsahem důležitých vitamínů, extraktů, které dodají pleti extra výživu a komfort v jednom kroku.
 

2. Vyhněte se drsnému mytí

Častou chybu, kterou dělá mnoho lidí v zimní péči o pleť je, že pleť myjí drsným čistícím přípravkem. Cílem těchto čističů má však být odstranění nečistot, aniž by se odstranily z pokožky přirozené oleje, které jsou nezbytné pro správnou funkci kožní bariéry. Navíc pokožka během zimy potřebuje extra hydrataci, kterou sama nedokáže získat. Proto byste měli zvolit čistící přípravek, který je hydratační na bázi vody, balzámu, mléka nebo oleje.

Naše kosmetičky si oblíbily čistící pleťové mléko od Alciny, které doporučují pro všechny typy pleti. 
 

3. Běžný denní krém vyměňte za výživnější

Zima je ideálním časem, jak vyšperkovat svou rutinu v péči o pleť. V tomto případě je důležité zvolit krém, který má hutnější formulaci s obsahem složek podporující správnou funkci kůže s hydratační schopností. Aktivní látky jako je kyselina hyaluronová, niacinamid, glycerin či ceramidy jsou skvělou volbou, jak starostlivost o pleť obohatit a poskytnout ji opravdovou výživnou dávku, která je v chladných zimních dnech nedostatečná. Tyto aktivní látky dodají pleti hydrataci, výživu a také ji zklidní. Správný výběr krému navíc pomůže s pružností a zajistí ochranu před vnějšími vlivy.

Pokud vás trápí velmi suchá kůže, nepříjemné pnutí, svědění, vhodnou volbou je Kašmírový pleťový krém s účinkem posílení odolnosti pleti a extraktem z kašmíru pro pěstící efekt v zimních dnech. Pro extra luxusní starostlivost o pleť - trpící na vysokou citlivost, reaktivní a kožní dermatózou doporučujeme v zimní péči výživný krém Ericson Laboratoire podporující efekt profesionálních ošetření.
 


4. Nezapomínejte na peeling

Čím je počasí chladnější, tím je větší pravděpodobnost, že se na vaší kůži zachytí odumřelé kožní buňky. Přestože se pokožka přirozeně odlupuje každých 28 dní, v zimě bude potřebovat vaši pomoc. Peeling zařaďte maximálně jednou týdně, zvláště pokud se rozhodnete pro peeling mechanický, který je založený na obrušování pleti skrze malé částičky. Vhodnější volbou jsou enzimatické a chemické peelingy. Ty jsou k pleti šetrnější, protože při správném použití působí jen na povrchu pleti a nehrozí zde riziko poranění kožní bariéry. Oproti mechanickým peelingům jsou navíc skvělou volbou, jak omladit, projasnit pleť a zároveň vyhladit jemné linky, vyčistit póry nebo zjemnit viditelné jizvičky.
 

5. Zařaďte hydratační masku

Stejně jako hydratační krém dodávají masky pokožce tolik potřebnou hydrataci. Masky působí o něco rychleji a ihned napumpují pleť hydratací se znatelným rozdílem během několika minut. Některé masky mohou zjemnit linie vrásek, zvláště pokud obsahují kyselinu hyaluronovou či jinou aktivní látku, která je cílená na určitý problém pleti. Masky jsou ideálním pomocníkem, pokud potřebujete rychlý a viditelný efekt.

Oblíbenou a velmi žádanou značkou masek je Kocostar obsahují vyživující emulze a přírodní extrakty, pečující o pokožku a zabezpečují její krásný vzhled.
 

6. Extra péče s olejem a pleťovým sérem

Pleťové oleje a séra dodávají pokožce další ochrannou vrstvu, která účinně bojuje proti vnějším vlivům. Produkty obsahují hydratační složky včetně aktivních látek, které mají přirozeně změkčující schopnost a pokožce dodají mastné kyseliny i antioxidanty. Ty jsou klíčové pro krásně vypadající pleť a zdraví vzhled. Oleje mají navíc tendenci sedět na povrchu pokožky, kde ji chrání a zároveň poskytují zdravý lesk, ať už je použijete samostatně nebo ve vrstvách pod hydratačním krémem.

Pokud máte mastnou pleť nebo vám olejové produkty nevyhovují, budou pro vás vhodnější volbou pleťová séra, která jsou lehčí, lépe se vstřebávají, pronikají hlouběji do pleti a nanáší se pod hydratační krém. Můžete si vybrat sérum, které je pouze hydratační s jednosložkovou aktivní látkou nebo zvolit sérum kombinující více aktivních složek, které cílí na problémy s pletí – ať už se jedná o akné, rozšířené póry, jemné linky, hyperpigmentace nebo výraznější vrásky.

 

Aktualizováno: 4.12.2022
 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 2a05894eb25889f28892d5096c572aa26bdbd153
Obrázek: 61c02b49db3897fa6d84d50d778ed6ec7b07923b
Obrázek: d8ea46e2740308644d77a77b883066da87297be4
Obrázek: 1b8cc361d704ffd1111debdbd838f1386b472572
Obrázek: 3077ba2c5c4245b1d45b55cdfcd52e459dbdbec3