Fytohormony v kosmetice - jaký mají efekt a nemusíme se jich bát?

Lidský průmysl vynalezl obrovské množství látek, které nám mohou sice pomáhat, ale mnoho z nich může zasahovat do procesů našeho těla a narušovat funkce hormonů. V těle může vzniknout chaos, přetíží se imunitní systém a to může vést k nejrůznějším problémům.

Obrázek: 9134ea846f8eb0086f47ec29d1bd0f9e6809f6ca
Zdroj: pexels.com

Proto nad kosmetikou, kterou denně aplikujeme na naši pleť, tělo a s kterou si čistíme zuby je třeba popřemýšlet. Stejně tak, jak se učíme, jakým jídlem potěšit naše tělo zevnitř, měli bychom se učit co je vhodné používat na naše tělo z venku. Zdravá vyvážená strava je prospěšná pro tělo a je zřejmé, že i pleť potřebuje přísun živin na vyrovnání své mikrobioty.

Historie Fytohormonů

V třicátých letech minulého století vědci zjistili, že v rostlinách se vyskytují látky, které jsou velmi podobné živočišným hormonům – fytohormony. Ty se starají o růst a vývoj rostlin. Postupně zájem o využití těchto hormonů roste a momentálně se o nich mluví jako o další revoluci v kosmetice. Před pár lety jsme takto oslavovali kyselinu hyaluronovou.

FYTOHORMONY jsou tedy rostlinné složky, které mají chemickou strukturu velmi podobnou našim hormonům. Omezují dopady estrogenních výkyvů na pleť a tím účinně obnovují biosyntézu pleti a potlačují známky stárnutí, stimulují dělení buněk v zárodečné vrstvě pokožky. Stimulují v buňkách fyziologické funkce a produkci důležitých enzymů. Jednoduše dokáží omladit pleť!

Oproti syntetickým hormonům, které jsou v kosmetických produktech zakázané, však nemají žádné vedlejší účinky a kůže je velmi dobře přijímá. Působí na hormoceutickém principu, tedy prostřednictvím takových látek, které se v kožní tkáni chovají podobně jako přirozené hormony lidského organismu, ale nevyskytují se u nich žádné vedlejší účinky.

Také některé potraviny jsou bohaté na fytohormony

Přirozeným zdrojem fytohormonů jsou například granátová jablka, sója, sójové výhonky a sójové výrobky, jako je tofu a tempeh. Dále ředkvičky, oříšky, fazole, celozrnná rýže a lněné semínko. Pestrá strava, dodržování pitného režimu, zdravý životní styl, účinná kosmetika, pravidelná péče v kosmetickém salonu a správné používání produktů na doma je výsledkem KRÁSNÉ A ZDRAVÉ PLETI.

Ericson Laboratoire si vybral biokompatibilní fytohormony podobné estrogenu na bázi genisteinu. Umožňuje rychlé vstřebávání až do hlubších vrstev kůže, kde podporuje tvorbu kolagenu, zlepšuje hustotu pleti a hydrataci, tedy eliminuje projevy nedostatku estrogenu v pleti. V inovativní řade Biologic Defense, jsou také prebiotika a inaktivovaní lactobacily, které aktivně chrání pleť. Obsahuje další přírodní extrakty a rostlinné oleje, které jsou dnes nedílnou součástí kvalitní kosmetiky.

Ericson Laboratoire má více jak 50letou historii. Všechny produkty jsou vyráběny v 8 specializovaných francouzských laboratořích. Prochází přísnou kontrolou, mají certifikáty bezpečnosti a jejich účinnost je pravidelně hodnocena. Veškeré používané aktivní složky vykazují značný stupeň technické vyspělosti. Tato kosmetika je bez parabenů a jako konzervant se využívají polysacharidy z mořských řas.

Co říká specializovaná kosmetička?

S Biologic Defense ošetřením mám výbornou zkušenost zejména na exematické pleti, zpětná vazba byla vždy 100% spokojenost. Přispívá také k řešení kožních problémů - dermatitidy, růžovky, lupenky, akné, suchosti a přecitlivělosti. Ošetření Ericson Laboratoire je opravdový zážitek, profesionální kosmetička vybírá produkty a druh ošetření po konzultaci a podle stavu pleti. Týká se jak žen, tak i mužů. 

Z této řady je výborná Carbonová maska s obsahem aktivního uhlí, která detoxikuje, čistí a zjemňuje pleť. Pokud máte hodně suchou a problematickou pleť, doporučuji Nutribacilia krém v kombinaci se sérem. I pod ostatní krémy, vybrané podle stavu pleti a po dokonalém vyčištění doporučuji používat sérum, a to zejména na noc, kdy pleť odpočívá.

Nezapomeňte, pravidelnost a komplexnost přístupu má výsledky. Jedna návštěva kosmetiky bez správné péče doma vás nespasí a myšlenka vypadat mladě a cítit se skvěle nás neopustí!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 7be2161206a447bab5a7d3b272fab625496e6474
Obrázek: 68978172a150b1dc1e23257d46b98592af96c32e
Obrázek: bf53d991f321eb8345e41c9ef013ca73c8d6fa69
Obrázek: 0b6e892cb529186063a96673397aa1b1e789271d
Obrázek: a132b62fb6482053503a98058c6d665fd83a55d2