Díky nám si vyberete ideální a ověřený kartáč na vlasy

Určitě jste si u kadeřníka všimli, že používá několik kartáčů na česání vlasů a několik na foukanou. Dokonce i finální úprava vyžaduje specifický kartáč nebo hřeben. V dnešní době vymožeností a geniálních technologiích se kartáče liší ve způsobu držení, v použitých materiálech, tvrdosti i ohebnosti zubů. Toho, co zajímá kadeřníka při výběru kartáče či hřebene, je docela dost. Jenže i vás by mělo zajímat, jakého pomocníka si pořídit domů, aby vaše péče o vlasy nepřišla vniveč kvůli mechanickému poškození vlasů.

Obrázek: be0f92aa4d99a2a97fa1ee1d280b5a7b9667a71f
Zdroj: freepik.com

V současné době si domů kupují kvalitní pomůcky pro úpravu vlasů i koncoví zákazníci, protože sami vidí rozdíl. Poradíme vám, jak si rozčesat hřívu bez tahání či zbytečného poškození a jaký kartáč nebo hřeben na vlasy vám k tomu dopomůže.

Jak rozčesat zacuchané vlasy?

Vždy přidržte vlasy v místě nad česáním. Prvně ve střední délce a po jednotlivých silnějších pramenech rozčešte nejprve konce. Následně přidržte vlasy u hlavy, rozčešte středy a teprve pak rozčešte vlasy u hlavy. Tímto postupem zamezíte přetrhání vlasů. Česání vlasů před každém mytí je důležité. Vyčeště styling a rozčešte vlasy stejným způsobem.

kartáč na vlasy Zenz BAMBOO COMBI BRUSH
Zenz Bamboo Combi Brush


Namáčet zacuchané vlasy vede k ještě většímu cuchání. To by určitě nebylo dobré ani pro jejich strukturu, ani pro vás kvůli nepříjemnému pocitu či bolesti ze snahy zkrotit svou kštici. Šupinatá vrstva vlasů se při namočení otevírá a vlasy se mohou do sebe mnohem více zamotat.


 

Jaký vybrat hřeben či kartáč?

Některé dámy milují kartáčování. Je možné, že i vy, a tak se zaměříme právě na něj. V tomto případě mějte na paměti pravidlo jemného zacházení při každém pohybu. Přistupujte k vlasům i pokožce hlavy šetrně. Pořiďte si kartáč s kvalitními zuby, aby docházelo k příjemné masáži a prokrvení pokožky hlavy, ne jejímu poškrábání

kartáč na vlasy Tangle Teezer Wet Detangling
Tangle Teezer Wet Detangling


Ženy často trápí tahání při česání. Této nepříjemnosti se ale snadno zbavíte, když si pořídíte kartáč Tangle Teezer Wet Detangling. Jeho speciální ohebné štětiny vám udělají radost, protože vám díky nim Tangle Teezer Wet Detangling rozčeše hřívu bezbolestně, a dokonce si poradí i s vlhkými či mokrými vlasy! Ten je vytvořen také ve verzi o 20% větší, aby zkrotil i hodně husté nebo hodně dlouhé vlasy.

Na fénování vlasů mějte jiný kartáč na vlasy

Všechny zmíněné kartáče jsou ale k běžnému použití. Při vysoušení vlasů se zuby teplem postupně deformují, a tak se nabízí pořídit ještě další kartáč, který tomuto náporu odolá. Mnoho žen tuto informaci nezná nebo nedodržuje. Je to škoda, protože se jim může nenávratně zničit oblíbený a osvědčený kartáč. Není to vidět hned, ale časem se jinak jeho životnost může zkrátit z 10 let na 2 roky! A to je znatelný rozdíl...


 

Jaký tedy zvolit na vysoušení?

Ty nejlepší kartáče na foukanou vybírejte s iontovou technologií! Jedny z nejoblíbenějších a z praxe v jihlavském kadeřnictví Studia Helena nezničitelných kartáčů na foukanou jsou BlueWave kartáče. Nebojte se jejich tvaru, jelikož hrany vám naopak pomůžou perfektně zvednout vlasy od hlavy.

kartáč na vlasy BlueWave
BlueWave


Unikátnost dokazuje fakt, že BlueWave jsou jedinými kartáči na světě, které využívají zvlněné nylonové štětiny nabité nano-iontovými hybridními minerály, které vytvářejí pětkrát vyšší koncentraci přirozených negativních iontů a infračervené energie. S každým tahem kartáče jsou vaše vlasy lesklejší, hedvábnější a bez statického náboje!

Jaká je ideální velikost?

Při rozhodování, jakou vybrat velikost kartáče, hraje roli, jak dlouhé (případně husté) vlasy máte. Například průměr 25 mm je vhodný pro opravdu hodně krátké vlasy, 33 mm se hodí pro krátké a polodlouhé, 43 mm využijete při dlouhých vlasech a 53 mm nebo 65 mm potřebují ženy s extra dlouhými a hustými vlasy.
 

Dlouhé a husté vlasy potřebují něco navíc

Jelikož extra dlouhé a husté vlasy vyžadují opravdu šetrné zacházení a mohou být náročnější na údržbu, doporučujeme vyzkoušet kartáč Bio Ionic GrapheneMX™. Jde o naprostou novinku s patentovaným komplexem přírodních minerálů a grafenu.

kartáč na vlasy Bio Ionic GrapheneMX™
Bio Ionic GrapheneMX™


Nejúčinnější tepelný vodič umožňuje rychlejší styling, zdravější vlasy a výjmečnou kontrolu nad krepatěním během vysoušení. Přírodní minerály pronikají do vlasů pro lepší kondici, hladkost a lesk. Bude se vám s ním dobře manipulovat díky příjemnému povrchu, ergonomické rukojeti a lehkosti kartáče. Pro dlouhovlásky dokonalá volba!

plochý kartáč na vlasy Tangle Teezer Easy Dry Go
Tangle Teezer Easy Dry Go


Další novinkou pro krásné, dlouhé a hladké vlasy jsou ploché katráče Tangle Teezer Easy Dry Go dostupné ve třech barvách - černé, modré a růžové. Dlouhovlásky určitě znají, jak zdlouhavé je fénování, a tudíž i někdy otravné. Tyto kartáče znatelně usnadní foukanou, jelikož vzduchové otvory urychlují proudění teplého vzduchu a ušetří vám nějaký ten čas navíc, který využijete třeba pro styling či cokoliv jiného, co si přejete. Zaoblené hrany umožní podchytit poletující vlasy v okolí pěšinky a zároveň pomáhají vlasy nadzvednout a vytvořit vaším vlasům objem.

 

kartáč na vlasy Tangle Teezer Compact Styler
Tangle Teezer Compact Styler

Česejte vlasy i v průběhu dne

V průběhu dne se vám mohou kvůli sahání do vlasů, pohazování hřívou či prostou procházkou na vzduchu s mírným vánkem vlasy zacuchat či ztratit svůj původní vzhled. Je dobré mít kartáč na česání stále u sebe. Jenže takový kartáč musí být nejen kvalitní, ale i skladný, aby se vešel do vaší oblíbené kabelky jakékoliv velikosti! Ideálním pomocníkem "na cestách" je designový malý kartáč Tangle Teezer Compact Styler, který rozčeše i hodně zacuchané či mokré vlasy díky jeho struktuře štětin.

Zmíněné produkty používáme v kadeřnictví Studio Helena v Jihlavě, máme s nimi zkušenost a víme o nich vše, co vás může zajímat. Pokud si nejste jistí, jaký je přímo pro vás vhodný nebo máte dotazy, na které jste v článku nenalezli odpověď, neváhejte si u nás domluvit osobní setkání, během kterého se dozvíte vše, co potřebujete nebo chcete vědět!


 

Česání vlasů někdy může být nepříjemné, přestože ho všichni podstupujeme každý den. Každopádně se může stát i oblíbeným zkrášlovacím rituálem zvýrazňujícím krásu našich opečovávaných vlasů. Stačí, když si vybereme takový kartáč, který je pro nás nejvhodnější a disponuje přednostmi, jež právě naše chlouba potřebuje. Doufáme, že vám tento výběr ověřených kartáčů na vlasy bude užitečný a již brzy vám nějaký pomocník zpříjemní rozčesávání vlasů každý den!


 

Aktualizováno: 28.1.2022

Reklama

Podobné články

Obrázek: cb27047ea6bde7e5cfb076d9688d216fbd8ddb30
Obrázek: 4c5c01fb042970a6f5c47944d9184a45a90b1328
Obrázek: ec13b85a0020c4e59601d471a91ac17860215577
Obrázek: 09d19a0e93ceda67e8543e405ffabbaf92a46e3f
Obrázek: vafle ve vaflovači, v troubě i na pánvičce