Chcete i vy mít krásné a zdravé vlasy díky přírodním produktům?

Nejste sama, kdo by chtěl mít zdravé, lesklé a objemné vlasy. Toto přání se týká mnoha žen, ale i mužů.

Obrázek: d5bfdc641b05822fb194c85fafa3d9195532262e
Zdroj: pixabay.com

Proč se mi nedařilo je mít?

V cestě k cíli nám můžou bránit různé situace. Například alergické reakce na vlasovou kosmetiku, tužba zkombinovat kvalitní přípravky na vlasy s ochranou životního prostředí, citlivost na různé pachy a vůně, těhotenství, smůla v hledání vhodných produktů nebo specifické problémy, jako jsou lupy, ekzémy, padání vlasů, svědění pokožky hlavy nebo sklony k rychlému maštění vlasů, a poté zplihnutí hřívy chvíli po umytí.

Na co bych si tedy měla dát pozor?

Od všech těchto neduhů by vám měla odlehčit kvalitní přírodní kosmetika bez přidaných látek, které dráždí vlasovou pokožku a jsou pro spotřebitele nežádoucí. O některých z nich jste už možná slyšeli. Pokud hledáte přírodní kosmetiku nebo máte citlivou pokožku, vyhněte se produktům, kde najdete chemické látky SLS, MI, parabeny, PPD, PTD, resorcinol, čpavek a mikročástice plastů. Jsou obsaženy v barvách na vlasy, ale některé i v běžných přípravcích, jako jsou šampon či kondicionér.


Pokud se vám to povede, dobře uděláte. Mají moc vaši pokožku podráždit, spustit alergickou reakci, způsobit ekzém, dráždit oči, kůži a dýchací cesty. Stejně tak zatěžují životní prostředí, jehož problematika je čím dál více na pořadí dne. Pokud nechcete riskovat své zdraví, nepodceňujte svůj výběr. Naše zdraví by vždy mělo být na žebříčku životních hodnot výše než krása.

Jaké je pro mě ideální řešení?

Dobrá zpráva zní, že už existuje bio vlasová kosmetika, která zvládá skloubit vysoce kvalitní, přírodní a certifikované organické složky v produktech bez výše zmíněných škůdců s maximálním ohledem na šetrnost vůči životnímu prostředí. Využívá k tomu bio avokádový olej lisovaný za studena a bio purifikovanou aloe vera.


Zakladatelkou Zenz Organic je dánská kadeřnice Anne-Sophie Skjødt Villumsen, jejímž cílem bylo nabízet spotřebitelům zdravé produkty a péči, vytvořit řadu nejlepších a nejzdravějších profesionálních produktů a brát ohled na životní prostředí, jak to jenom jde.

Jakými oplývá kvalitami?

Její značka Zenz Organic získala mezinárodní certifikaci AllergyCertified označující kosmetické produkty bez parfémů či alergenních konzervačních prostředků, certifikaci Nordic Swan zaručující, že produkty splňují přísné požadavky týkající se chemikálií a životního prostředí, ale i další certifikáty vypovídající o kvalitách produktů. Do nich spadají třeba potvrzení o tom, že se netestují na zvířatech, jsou vhodné pro vegany a podobně.

Jak ji hodnotí zkušená kadeřnice?

Majitelka magazínu Gleid a kadeřnictví Studio Helena v Jihlavě, paní Helena Pudilová, se zúčastnila letního představení této přírodní kosmetiky. „Velice mě to nadchlo. Anne-Sophie Skjødt Villumsen nám vše perfektně vysvětlila.


Všechny produkty jsou transparentní, známe kompletní složení každého přípravku a opravdu obsahují pouze ty nejčistší látky z přírody a žádné ty, co nechceme. Líbila se mi filosofie, složení, design, příběh, výrobní proces v souladu s přírodou a rozložitelné obaly“. Takto začalo její vyjádření z prvního kontaktu se Zenz Organic.

Jaká je účinnost přírodních produktů?

Jakožto kadeřnici s mnohaletou praxí ji ale také zaplavila nejistota, které se při aktivním využívání přípravků zbavila: „Neznala jsem žádnou přírodní kosmetiku, která by perfektně fungovala na vlasový stvol, hloubkově vyživovala, nezatěžovala, zkrátka měla výsledky jako naše profesionální řady, na které jsme jako kadeřnice zvyklé.


Zvědavost ale byla silnější, a tak jsme si všechny produkty objednaly. Co jsme vzaly s kolegyněmi do ruky, to fungovalo! Styling je opravdu silný, vlasy se perfektně zpracovávají, nic nám nechybí. I s pár produkty zacílíme na všechny vlasy našich klientů a klientek. A péče? Ta je úžasná!“

V čem Zenz Organic vyniká?

„Zajímavým poznatkem je, že tato značka není rozdělená na vlasy barvené, odbarvené, jemné… Je velice univerzální a vlastně nešlápnete vedle, pokud vyzkoušíte kterýkoliv produkt. Vlas si vezme pouze to, co potřebuje. Navíc je vhodný pro všechny – ženy, muže i děti!


Co je ještě úplně jiné a geniální – všechny kondicionéry se aplikují přímo na pokožku (u ostatních značek doporučujeme pouze do délek). Vlasy nejsou zatížené a léčíme tím i problém vlasové pokožky. Navíc se kondicionéry Zenz dají používat jako Leave-in, tedy bezoplachová péče před foukanou. Stačí rozetřít malé množství v dlaních a aplikovat na suché, kudrnaté, husté nebo zničené vlasy. Krásně je vyživí a vyhladí“, dodává.


Výhodou je, že se v několika případech dá využít více způsoby. Například kondicionéry nahradí emulze na holení pro ženy i muže. „K tomu je nejvhodnější NO.11 MENTHOL. Pokud máte ale pokožku velmi podrážděnou, bude pro vás ideální NO.08 DEEP WOOD“, radí Helena Pudilová.


Stejně tak popisuje zužitkování neparfémované řady PURE vhodné pro alergiky, konkrétně šamponu: „Doma jsme si ho zamilovali i jako šampon na tělo. Ten pocit po mytí je úžasný. Když ho používám na moje odbarvené vlasy, mám dokonalý pocit hydratace. Je to řada i pro děti a těhotné ženy.“

Jaká řada je vhodná přímo pro mé vlasy?

Již zmíněná řada PURE pro vás bude vhodná, pokud trpíte alergiemi a netolerancí různých pachů. Také pokud jste těhotná nebo mají být produkty určeny vašemu dítěti. Řadu SWEET SENSE s vůní mandarinky používejte, když vaše vlasy touží po objemu.


S ekzémy, lupy, padáním vlasů, svěděním a dalšími starostmi s pokožkou hlavy vám pomůže DEEP WOOD. S touto řadou se nejen prioritně zbavíte obtěžujících potíží, ale také se vám poštěstí mít navíc krásné vlasy. Řada MENTHOL pro vás zabojuje, jestli se vaše pokožka hlavy hodně mastí a způsobuje vám zplihlé vlasy.


Je nějaký tip na problém s lupy?

Pro čtenáře, které tato nepříjemnost trápí, dodává radu navíc: „OIL DEEP WOOD NO.99 je dobré aplikovat i přes noc na pokožku s lupy a ráno přidat DEEP WOOD NO.07 šampon (bez vody), emulgovat, spláchnout, umýt znovu NO.07 šamponem, dát kondicionér DEEP WOOD NO.08 a důkladně spláchnout.“

Co může nastat při změně produktů na čistě přírodní?

Kadeřnice Studia Helena radí: „Pokud běžně používáte produkty se spoustou silikonu, mohou se vaše vlasy po přechodu k produktům Zenz Organic zpočátku rychleji mastit. Ideální je  vámi zvolené produkty používat i s oplachem NO.87 HAIR RINSE TREATMENT, který jich snáz zbaví.“

Co mi ještě pomůže kromě šamponu, kondicionéru a oplachu?

Na hydrataci a vylepšení péče o vaše vlasy se bude hodit kúra NO.03 PURE TREATMENT. „Je to naprosto dokonalá hloubková kúra. Změkčí vlasy a výrazně je zregeneruje. Můžete ji kombinovat s oleji. Ty vlastně můžete použít také s jakýmkoliv kondicionérem nebo i samotný – na vlasy, vousy i tělo. Dokonce v kombinaci s třtinovým cukrem jako peeling celého těla.“ Tyto rady potvrzují, že kosmetika Zenz Organic se dá využít různými způsoby, a tak můžete ušetřit peníze za peeling, ale i výše zmíněnou emulzi na holení či sprchový gel.


Zmíněné produkty používáme v kadeřnictví Studio Helena v Jihlavě, máme s nimi zkušenost a víme o nich vše, co vás může zajímat. Pokud si nejste jistí, jaký je přímo pro vás vhodný nebo máte dotazy, na které jste v článku nenalezli odpověď, neváhejte si u nás domluvit osobní setkání, během kterého se dozvíte vše, co potřebujete nebo chcete vědět!
 


Jistě jste doteď zkusili více druhů vlasové kosmetiky. Některé mohly přinést kýžený výsledek, od jiných jste čekali víc. Každá zkušenost se počítá. Pokud si ale myslíte, že si vaše koruna krásy zaslouží mnohem víc, věřte svému instinktu.


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 5f57a09b2aa849656525c027362d9df096684e7b
Nevyžádané rady
Obrázek: 206c55573ae8cadb631a0d3734732be58e94e59e
Obrázek: c7f57db66372e2576ce4687a8f5310c0feb6ef42
Obrázek: fdd76cd13bddf19ef277c070185ac64cd73dd995