Gleidshop
Eshop

Čokoládové muffiny s čirokovou moukou

I mlsat se dá zdravěji. Je mnoho druhů mouky než tak klasika, kterou dávno známe. Pojďme je objevit. Recept je jednoduchý a je vhodný pro vaření s dětmi.

 

Ingredience:

  • 100g čiroké celozrnné mouky
  • 180g pšeničné bílé hladké mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 100g másla
  • 2 vejce
  • 250g mléka
  • 100g třtinového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 80g nasekané tmavé čokolády

 

Postup přípravy:

Smícháme si všechny suché suroviny. Mezitím si rozehřejeme máslo. Máslo, mléko a vejce smícháme se suchými surovinami a důkladně promícháme do hladkého těsta. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a lžící pomalu plníme. Pečeme na 180°C asi 25 min. 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Dostali jste chuť na něco sladkého a zároveň lahodného? Vyzkoušejte tradiční vafle, které jsou chuťově dokonalé, rozplývají se na jazyku a můžete si je připravit snadno, během několika minut i přesto, že nemáte vaflovač. Jak na to? Provedeme vás krok po kroku, jak na přípravu těsta i pečení ve vaflovači, troubě i pánvi.

27.9.2021
Hodnocení:
Moučníky plné ovoce k létu neodmyslitelně patří. Letošní léto je k nám nejen na ovoce velmi štědré a proč toho tedy nevyužít? Připravila jsem si pro dnešní den broskvovou bublaninu. Tak ať vám chutná.
7.8.2018
Hodnocení:

Rodinná oslava. Noční můra a zároveň příležitost k prohloubení kulinářského cítění. A tak jsem, v rámci druhého bodu, vytvořila tuto pomazánku a bochánky jako drobnost k vínu.

21.10.2017
Hodnocení:

Tapioka je škrobová moučka z kořene manioku jedlého. Neobsahuje lepek, tudíž je vhodná pro celiaky. Je cenným zdrojem mnoha vitamínů a minerálů a vyniká také nízkým obsahem cholesterolu.

7.4.2018
Hodnocení: