Gleidshop
Hlavní baner

Odměna za vysvědčení! Domácí čokoládová lízátka sklidí velký úspěch

Chcete udělat dětem radost a při společné tvorbě si užít spoustu zábavy? Vyzkoušejte jednoduchý recept na čokoládová lízatka, která sklidí velký úspěch.

 

Budete potřebovat: 

Na piškot:

-60g polohrubé mouky

-60g cukru krupice

-2 vejce

-2 lžíce oleje

 

Na krém:

-200ml mléka

-80g másla

-1 balení pudingu

-1 lžička cukru moučka

 

Na ozdobení:

-bílá a tmavá čokoláda

-potravinářské barvivo na obarvení bílé čokolády

-posypky dle vaší volby (kokos, perličky, barevné granulky, srdíčka a další různé ozdůbky)

 

Postup přípravy:

Z bílku ušlehejte sníh, přidejte cukr a šlehejte do úplného zhoustnutí. Do sněhu zašlehejte žloutky s olejem, nakonec opatrně vmíchat mouku. Těsto nalijte do vymazané moukou vysypané formy, vložte do předehřáte trouby a pečte 15 až 20 minut na 170°C.

V mléce uvařte puding s cukrem, pak ho odstavte a během chladnutí párkrát promíchejte, aby se nevytvořil škraloup. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do světlého krému a opatrně do něj po malých dávkách přidávejte vychladlý puding.

V misce smíchejte krém s rozdrobeným piškotem a vytvořte hmotu, ze které půjdou udělat kuličky. Kuličky dejte ztuhnout do mrazáku. Mezi tím rozehřejte bílou a tmavou čokoládu, část bílé čokolády obarvěte potravinářským barvivem. Kuličky napíchněte na pevnou špejli, namočte do čokolády a následně dozdobte cukrovinkama a nechte ztuhnout.

 

Tip: Napíchejte špejle třeba do plastelíny, ať nemusíte každou zvlášť držet. 

 

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Rozhodli jste se omezit sladkosti, ale... nějaký ten zákusek by vám přece jen udělal radost? Přece to neporušíte, když už jste týden nevzali do úst ani sušenku...

5.10.2018
Hodnocení:

Odlehčené ayurvédské recepty na období Velikonoc od naší redaktorky Ivy Georgievové.

17.4.2019
Hodnocení:

Prázdniny už se nám přehouply do druhé půlky, já vám na toto období, tedy na srpen, přináším inspiraci na pokrmy podle Ayurvedy. Dobrou chuť vám všem.

5.8.2017
Hodnocení:

Ať už vejdete do zeleniny, potravin nebo supermarketu, snad všude v tuto chvíli najdete chřest. Ten je bohatý na vitamín C, ale i draslík a celkově působí jako přírodní antioxidant. Výborně nám pomáhá pročistit klouby a odplavit škodliviny, snižuje tuky a napomáhá snížit cukr v těle.

Proto doporučuji využít nabídky a něco dobrého si z chřestu připravit.

20.5.2019
Hodnocení: