Netradiční jahodová marmeláda bez pektinu!

Přeji krásný prázdninový den, holky mají vytoužené volno, nikam nespěcháme a tak si užíváme ranní snídani, třeba s jahodovou marmeládou, kterou jsem letos zkusila udělat bez pektinu a s chia semínky, nebo s mátou. Je výborná a dětem moc chutná, což je pro mě největší pochvala.

Obrázek: 114a7a60ca470b74619a5c314324014263c9ca18
Zdroj: pixabay.com

Jahodová marmeláda s chia semínky a mátou

1kg jahod

800kg krystalového cukru

citronová šťáva

chia semínka

lístky máty

Jahody omyji, dám je do mísy a zasypu polovinou cukru. Udělám to večer a do rána je dám odpočívat do chladu.

Druhý den je tyčovým mixerem rozmixuji tak, aby ve směsi zůstaly kousky jahod. Směs scedím přes síto do kastrolu. Zbytky jahod z cedníku zatím odložím. Lístky máty dám do gázy, kterou přidám do kastrolu se šťávou a vařím na středním plameni. Asi po 5 minutách přidám zbytek cukru a chia semínka. Až se cukr rozpustí, je čas přidat zbytek jahod ze sítka a asi 5 minut vařit. Chvíli před ukončením přidám šťávu z citronu, tu přidám podle chuti.

Vyndám gázu s mátou a už jen naplním do připravených sklenic. Po uzavření víčka sklenice otočím a nechám vychladit.

Jak děláte marmeládu vy?

Reklama

Podobné články

Obrázek: 0cce2d0571fbee270266194e330126ed2ec965cd
Obrázek: ed21f001e522f8eb75c9559b6ceadc0ab9619481
Obrázek: a061b235e7a8f41f051888253aaa26ce7554ec05
Obrázek: a5c3cc369bc515bf73cfe29ac0a7b75f504e9c31
Obrázek: 1c8dbea2db36078863d7079375f93289a97d93ee