Netradiční jahodová marmeláda bez pektinu!

Přeji krásný prázdninový den, holky mají vytoužené volno, nikam nespěcháme a tak si užíváme ranní snídani, třeba s jahodovou marmeládou, kterou jsem letos zkusila udělat bez pektinu a s chia semínky, nebo s mátou. Je výborná a dětem moc chutná, což je pro mě největší pochvala.

Obrázek: 114a7a60ca470b74619a5c314324014263c9ca18
Zdroj: pixabay.com

Jahodová marmeláda s chia semínky a mátou

1kg jahod

800kg krystalového cukru

citronová šťáva

chia semínka

lístky máty

Jahody omyji, dám je do mísy a zasypu polovinou cukru. Udělám to večer a do rána je dám odpočívat do chladu.

Druhý den je tyčovým mixerem rozmixuji tak, aby ve směsi zůstaly kousky jahod. Směs scedím přes síto do kastrolu. Zbytky jahod z cedníku zatím odložím. Lístky máty dám do gázy, kterou přidám do kastrolu se šťávou a vařím na středním plameni. Asi po 5 minutách přidám zbytek cukru a chia semínka. Až se cukr rozpustí, je čas přidat zbytek jahod ze sítka a asi 5 minut vařit. Chvíli před ukončením přidám šťávu z citronu, tu přidám podle chuti.

Vyndám gázu s mátou a už jen naplním do připravených sklenic. Po uzavření víčka sklenice otočím a nechám vychladit.

Jak děláte marmeládu vy?

Reklama

Podobné články

Barvení velikonočních vajíček
Obrázek: ab65af7477e1f27ab7dc9aa68e2d9a1e1744ed26
Obrázek: 30dce72b9d966d3ccdc7c86f2113f050411141d2
Obrázek: 16b61df305bdbdc7868732fcf5e5228e391de20c
Obrázek: 2390d9aefe5c58423c9e97c3378fa02ab204b823