Nejbláznivější zmrzliny na světě a recept na tu nejlahodnější klasiku

Kdo by nemiloval zmrzlinu! Především v těchto letních horkých dnech si mnoho lidí zmrzlinu vychutnává častěji než jakékoliv jídlo, protože je příjemným a tím nejchutnějším osvěžením nejen pro tělo, ale i pro chuťové pohárky. Dnes vám proto přinášíme recept na tu nejlahodnější zmrzku, kterou si můžete připravit doma, ale také se společně podíváme na ty nejbláznivější variace na které můžete ve světě narazit.

Obrázek: Nejbláznivější zmrzliny na světě
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva

Existuje mnoho neobvyklých a kreativních zmrzlinových příchutí, které se objevují po celém světě. Některé z nejbláznivějších zmrzlin na světě zahrnují:

Zmrzlina s příchutí wasabi

V Japonsku je oblíbená zmrzlina s příchutí wasabi, což je ostrá zelená kořenová pasta používaná v tradiční japonské kuchyni. Tato zmrzlina poskytuje kombinaci osvěžující chladivosti a pikantního zážitku.
 

Zmrzlina z černého česneku

Tento unikátní druh zmrzliny se objevil v některých zmrzlinových obchodech po celém světě. Černý česnek je fermentovaný česnek, který má jemnou sladkou chuť. Kombinace sladké zmrzliny a jemného česneku vytváří zajímavou chuťovou kombinaci.
 

Zmrzlina z avokáda se slaným karamelovým přelivem

Avokádo je oblíbené pro svou hladkou a krémovou texturu. Zmrzlina vyrobená z avokáda poskytuje bohatou a krémovou chuť, která je doplněna slaným karamelovým přelivem pro kontrast sladkosti a slanosti.
 

Zmrzlina s příchutí parmezánu

Tato zmrzlina nabízí pikantní a sýrovou chuť. Parmezánová zmrzlina je oblíbená v Itálii a může se podávat s plátky parmazánu nebo s ovocem jako například hruškou nebo fíkem.
 

Zmrzlina s příchutí slaného vepřového bříška

Tato neobvyklá příchuť zmrzliny se objevila v některých restauracích, které se specializují na experimentální gastronomii. Kombinace slaného vepřového bříška a sladké zmrzliny přináší nečekaný a zajímavý kontrast chutí.
 

  • Tyto neobvyklé zmrzliny jsou jen některé z příkladů kreativních variant, které můžete najít po celém světě. V rámci inovací a experimentování se stále objevují nové a zajímavé příchutě zmrzliny, které lákají na neobvyklé chuťové zážitky.
Obrázek: Avokádová zmrzlina
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva


Zde je recept na lahodnou domácí zmrzlinu, která se často považuje za jednu z nejlepších:

Nejlepší vanilková zmrzlina

Ingredience:

  • 480 ml smetany ke šlehání (33–35% tuku)
  • 240 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 4 žloutky
  • 2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkového cukru


Postup:

  1. Ve větší míse smíchejte žloutky a cukr. Dobře je promíchejte, dokud nezískáte hladkou směs.
  2. Ve velkém hrnci zahřejte smetanu a mléko na středním plameni, ale nedovolte, aby se směs začala vařit. Pouze ji zahřejte, dokud se neobjeví pára.
  3. Pomalu přilijte teplou směs smetany a mléka ke směsi žloutků a cukru, přitom neustále míchejte. Tímto způsobem zabráníte svrhávání žloutků.
  4. Přeneste směs zpět do hrnce a zahřívejte na středním plameni. Vařte směs, stále mýchajte, dokud se nestane trochu hustší a dosáhne teploty kolem 80 °C. Někdy se to nazývá "anglická směs".
  5. Jakmile je směs dostatečně hustá, odeberte ji z tepla a přelijte do misky nebo nádoby s uzavíratelným víkem. Přidejte vanilkový extrakt nebo vanilkový cukr a důkladně promíchejte.
  6. Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu a poté ji vložte do lednice po dobu nejméně 4 hodin nebo přes noc. Ideální je, když směs stojí v lednici přes noc, protože to pomáhá rozvinout a zkombinovat příchutě.
  7. Poté připravte směs do zmrzlinového stroje podle pokynů výrobce. Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, můžete směs zamrazit ve mrazničce a každých 30 minut ji promíchat, abyste předešli vytvoření velkých ledových krystalů. Opakujte tento postup několikrát, dokud nedosáhnete konzistence zmrzliny.
  8. Po dosažení požadované konzistence přeneste zmrzlinu do nádoby s uzavíratelným víkem a dejte ji do mrazničky na nejméně 2 hodiny, aby se dále vychladila a ztuhnula.
  9. Zmrzlinu podávejte ve vhodných miskách nebo kornoutcích a ozdobte podle svého gusta. Můžete použít čokoládové nebo ovocné polevy, šlehačku, oříšky nebo čerstvé ovoce.
     
Obrázek: Nejlepší vanilková zmrzlina
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva

Reklama

Podobné články

Obrázek: 9259d52ba4cb4742a722960595776ddafc4e700a
Obrázek: 3d418b3b738841a8bc2b24e445231ce08e354217
Obrázek: c07e5d0954a07612760367b71a2b8b2967201e8d
Obrázek: c31a72c2a64c1420410968e94820f814601fe7fa
Obrázek: d42d3d72ecf20baef1936f1ac2a66f65185ece00