Inspirujte se filmy podle skutečné události #2

Tento článek je druhým pokračováním mých tipů na zajímavé filmy podle skutečnosti, které mohou být opravdu skvělou inspirací a motivací k překonávání překážek ve vlastním životě. Tak se pohodlně usaďte a připravte se na další várku nezapomenutelných příběhů. Tentokrát z oblasti sportu.

Obrázek: 399e445bf5d20dd5e6f0f16001378a0cb728bba5
Zdroj: pexels.com

1. Surfařka (Soul Surfer)

Myslím, že příběh Bethany Hamilton zná mnoho z vás. Dívka, která jako by se už narodila v oceánu se surfem pod nohama, je jednoho dne napadna žralokem. Útok přežije, avšak celý její život i to co ji naplňovalo, je najednou pryč. Ona se však jen tak lehce nevzdává. Najde v sobě sílu, odhodlání a víru. Opět se stane šampionkou surfu i vlastního života, ale také inspirací pro všechny ostatní. V hlavní roli je skvělá AnnaSophia Robb a dále Helen Hunt s Dennisem Quaidem.
 

2. Já, Tonya (I, Tonya)

Tonya, kterou v tomto komediálním dramatu úžasně ztvárnila Margot Robbie, neměla již od dětství moc jednoduchou cestu. Velmi přísná matka a nelehké životní podmínky ji časem donutily k obrnění se ostrými lokty i jazykem. Tato drsňačka skrz na skrz byla však zároveň jednou z nejlepších krasobruslařek světa. Bohužel, velkým černým puntíkem její kariéry (kromě mnoha dalších) se stalo napadení její úhlavní soupeřky. Musela se potýkat s mnoha lekcemi, které by vyšly minimálně na celodenní film. Její příběh je však příkladem vytrvalosti, vůle, lhostejnosti ohledně názorů ostatních a neskutečné vnitřní síly.
 

3. Coach Carter (Coach Carter)

Samuel L. Jackson exceluje snímkem, ve kterém představuje kontroverzního trenéra basketbalu na střední škole, Kena Cartera. S cílem ukázat svým mladým svěřencům (mezi kterými si zahrál také Channing Tatum), že budoucnost jim může nabídnout mnohem více než drogy, alkohol a živoření na podpoře, pokud pro to něco udělají. Rodiče a také ostatní však protestují a chtějí si alespoň užít možná jediné chvilky „slávy“ v životě jejich dětí, aniž by uvažovali o tom, co je pro ně opravdu důležité. Carter však uzavírá tělocvičnu a studenty nenechá znovu hrát, dokud si nezlepší prospěch ve škole. Mnohým z nich tak ukáže náznak správné cesty a zachrání i jejich život.
 

4. Kokosy na sněhu (Cool Runnings)

Tak tohle je prostě klasika. Kdo neviděl Kokosy na sněhu, běžte to honem rychle napravit. Partička jamajských kluků (potažmo sportovců) se shodou náhod rozhodne jet na olympiádu, avšak tentokrát na tu zimní. Samozřejmě se na ně všichni nejdříve dívají skrz prsty a to nejen kvůli jejich neslavnému trenérovi (John Candy). Myslím, že přesně tyto momenty v historii přispěli také k dnešní rovnocennosti, otevřenosti a solidaritě lidí. Proč bychom se měli pořád držet nějakých psaných či nepsaných pravidel? Svět je přece svobodné místo. U legendárních hlášek této komedie se zasmějete a ze skutečných záběrů jízd na ledě vás bude mrazit.
 

5. Zrození šampiona (The Blind Side)

Tento snímek je o přijetí a lásce v té nejčistší podobě. O tom, že upřímnou pomocí druhému pomáháme zároveň také sami sobě. Michael (Quinton Aaron) je teenager, který se potlouká životem, aniž by věděl, co znamená péče nebo teplo domova. Přesně to mu poskytne vřelá matka od rodiny Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock), která ho přijme za vlastního a dodá mu přesně to, co nikdy nepoznal a tolik potřeboval. Michael se zanedlouho začne stále více zlepšovat v americkém fotbalu, až vystoupá na samotný vrchol NFL. Tento příběh je přímým důkazem toho, že láska a upřímný zájem mohou lidský život změnit k nepoznání.

 

Doufám, že jste si z těchto tipů vybrali ten pravý právě pro vás. Můžete se těšit i na další pokračování.


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 73e1815bcd89e130759d693c7ff3f1e2d585e224
Obrázek: 04e634f9265e3a86f0a7c87021e2c12544cce570
Obrázek: c5f4bc4551e7619082e140427772591d6e9dd897
Obrázek: b51b1cc5be66ca3c2df372a869a767259cdf6ec5
Obrázek: psychická rovnováha v šestinedělí