Chceme skrýt nedokonalosti, ale stále o nich mluvíme

Léto je vždy ideální dobou k sebemrskačství. Chceme ututlat všechno, co je na našem letně odhaleném vzhledu nedokonalé, ale zároveň naprosto kontraproduktivně o všech našich nedostatcích dokolečka mluvíme. Mix všech našich nedokonalostí ostatním vyjmenováváme na potkání, ale přitom toužíme, aby si jich nikdo nevšiml. Nepostrádá to logiku?

Obrázek: 523d0dd2a9cc53910a13caee4fa091d29078c407
Zdroj: pixabay.com

Každá by něco změnila

Všechny ženy (naprosto každá) na sobě máme něco, co je nám samotným trnem v oku. Řešíme celulitidu, rozložitá ramena, trčící klíční kosti, kila navíc, krátké nohy, zjizvená kolena, silné kotníky, nedokonalá lýtka, strie, široké nebo naopak žádné boky, velký nebo malý zadek, vrásky, křečové žíly, červené žilky v obličeji a tak dále. Mnohdy si myslíme, že ostatní ženy tyto problémy nemají. Vypadají přeci tak dokonale. To je ale velký omyl. Dokonalost není a my si ostatní přikrášlujeme.


I žena, která dle nás vypadá stoprocentně bezchybně, má něco, co by na sobě změnila. Snad velký nos, řídké vlasy, věk nebo atopický ekzém? Vzpomeňte na to, až se zase na letní rozpálené ulici budete mlčky s trochou závisti, otáčet za "dokonalou" ženou, a pak se poběžíte krčit do kouta, protože vy jste nedokonalost sama.


Jenže vy nejste! To jen sama sebe poměřujete nesmyslně přísně a srovnáváte nesrovnatelné. Každá jsme jiná. Když je něco jiné, nelze to srovnávat. Paříž je přece nádherná. To ale Praha také. Obě města jsou působivá, ale jak je chcete srovnat, když je každé město jinak krásné?
 

usměvavá a sebevědomá žena

Nedokonalosti zamlčte, ukažte přednosti

Ne, vůbec vás nenabádám k tomu, abyste pokrytecky dělaly, že například kila navíc neexistují. Ano, existují a jsou vaše. Pokud jste se k nim projedly, nikdo vám za ně nemůže, padají na vaši hlavu. Pokud však nechcete dělat nic pro to, aby kila zmizela, budete se s nimi muset naučit žít. Jiná možnost není a smíření není ostuda. Takové soužití ale neznamená, že o této své váhové nedokonalosti budete pořád mluvit. Tohle verbální poukazování na vlastní nedokonalosti je časem velmi protivné, ohrané a hlavně ničemu nepomůže.
 

Víte, když se pro dobrý pocit nasoukáme do konfekční velikosti o čtyři čísla menší, než ve skutečnosti máme, není už potřeba o svých kilech mluvit. Ta všichni uvidí, o tom žádná. Stejně tak je nesmysl nosit zbytečně velké oblečení. Extrém nám ani v jednom případě dobrou službu neudělá, to je jisté.
 

Jděte na to s rozumem

Není skutečně lepší nosit oblečení, které dobře padne, vypadat k světu a ukázat třeba hezké nohy a prsa, když chcete odvést pozornost od břicha? Když se tohle naučíte a nebudete o svých nedostatcích stále mluvit, nebudete tolik sešněrovaná, shrbená a podrážděná. Půjde z vás pohoda a uvolněná nálada. A to je to, co na vás ostatní budou mít rádi. Pohodáři přitahují pozornost a těší se náklonnosti. Na kafe s vámi lidé nepůjdou jen proto, že jste se dostala na vysněnou váhu.


Odpovězte si na následující otázku upřímně. Než se vám skutečně podaří zhubnout, budete se raději schovávat a vyhýbat se radostem i lidem nebo si dovolíte ten komfort vědomí, že váhou se vše nepoměřuje? Úbytek váhy se opravdu neděje ze dne na den a bez přičinění, nemluvíme-li například o nemocech. ​​​​​​Když přestanete dokola a dokola nahlas řešit své nedostatky, nebudou je řešit ani ostatní. Ukazujte přednosti a neubíjejte sebe ani ostatní svými nedostatky.
 

Užívejte si hezké léto, rodinu, zdraví, volné dny a nebuďte v křeči kvůli nesmyslům. Rozhlédněte se někdy kolem sebe a zamyslete se trochu objektivně nad tím, zda jste opravdu tak nehezká, jak tvrdíte. A nezapomeňte, každá máme nějakou přednost! :)


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: c31a72c2a64c1420410968e94820f814601fe7fa
Obrázek: 46fb8c6ea2f732a96ffe697ab0d2402fa680cc51
Obrázek: 4ed88154eb593d56667649c892d01d5846f41421
Obrázek: db883dc6aded5e5f7e754bb3bc2840aa5d9fc395
Obrázek: 7b606bccf535fe49505b24a8458c5f14311d0b5f