Za oponou kadeřnického světa

Co se skrývá za profesí "kadeřník"? Mnozí jste si jisti odpovědí, ale já vám dovolím podívat se za oponu tohoto vzrušujícího světa.

Obrázek: 0c27b7b2ba3617b9c2cf9c1da5c6a010022d7972
Zdroj: pixabay.com

Miluji svoji práci! Jak ráda začínám těmito slovy článek, který mě přímo nabíjí energií.

Jednou mi jeden zákazník řekl: „Víte, já si myslím, že na kadeřnici jde člověk, který je ve škole průměrný a neví, co by v životě dělal."  Mnohé z vás by taková slova mohla naštvat a rozčílit, ale já jsem se jen usmála a řekla: „To je VÁŠ názor." A v duchu jsem si listovala svým báječným profesním životem, ze kterého spousta lidí zná jen "špičku ledovce".

Jen při psaní těchto vět ve mně stoupá adrenalin. Ráda vám umožním alespoň trochu nahlédnout za oponu našeho kadeřnického světa, protože tento svět skýtá mnohá dobrodružství, spoustu pozitivních zážitků i splněné sny. Není vše ale tak jednoduché a zadarmo. A teď nemluvím jen o penězích. 

Přijdete-li do kadeřnického salonu, spatříte kadeřníky, jak vytváří svá díla, a že je na co se dívat! Je to podívaná, za kterou se skrývá mnoho úsilí, dřiny, času a chtění učit se novým věcem.

Úžasný pocit je například přijít ze školení a nově nabyté vědomosti a zkušenosti ihned uplatnit ve své práci. Většinou to znamená vylepšení, usnadnění a nadšení a nová a větší chuť pustit se do díla! Navíc skvělý školicí team dokáže vytvořit báječnou atmosféru, kterou si vždy odnáším do svého života hned, jakmile vykročím ze školení zpět do ulic. Rádi se inspirujeme v odborných kadeřnických časopisech a přidáváme k novým poznatkům své know-how a pak vzniká krásná věc - nápad, který se přetvoří do reálného díla a je tak typický pro každého jednoho kadeřníka. Vložit do práce svoji duši i srdce - my jsme spokojeni a klient ještě více.

K péči o vás patří i drobné neviditelné úkony, které provádíme, když vychytáme chviličku například během působení barvy. Zapínáme počítač a do karty zákazníka píšeme čísla barev, doporučenou péči přesně pro vaše vlasy a různé malé poznámky, které ve výsledku tvoří krásný přehled a historii úkonů, které jsme kdy vytvářeli. Poté nám už lítají hlavou myšlenky, jaký olejíček či jakou konečnou úpravu zvolíme. Je to tok myšlenek, který nám probíhá hlavou, aby vznikla opravdu dobře odvedená práce, a přitom to vypadá, že stojíme u počítače a jen tak do něj mlčky nahlížíme.

To vše nás však naplňuje a ta energie se vrací zpět do ulic, které zdobíte vašim perfektním vzhledem a nově nabytým sebevědomím.

Úžasná zkušenost a radost je inspirovat lidi a podělit se o svůj um s jinými kadeřníky. Vzpomínám si, jako by to bylo včera, když jsem seděla za stolem nejmenovaného rádia. Nervozitou, štěstím i napětím mi cvakaly zuby a klepala se kolena. S prvními slovy ze mě nervozita spadla a já jsem si užívala toho, že mohu sdělit všem posluchačům nejnovější účesové trendy, zodpovídat jejich dotazy a že se mohu podělit o kousek svého JÁ. 

Mnozí z kadeřníků se podílí i na natáčení pořadů o vlasech, nebo mají i své vlastní. Je legrační, jak má člověk hlavu úplně prázdnou, přiblíží-li se k vašim ústům mikrofon a máte začít mluvit. Nicméně to vždy dopadne dobře a vznikne krásná věc - pořad, který inspiruje, vzdělává i pobaví. Na závěr je příjemné potřást si rukou se známým moderátorem a rozloučit se například s uznávaným hercem, při čemž vám určitě radostí poskočí dušička. 

To vše lze však pozvednout ještě o příčku výše, kdy chceme sobě i světu dokázat, že svoji práci milujeme a děláme ji dobře. V tuzemských i zahraničních soutěžích mezi všemi profíky z "branže" se jen odvážní a šikovní dostávají na vrchol. Získat OCENĚNÍ není vůbec jednoduché. Pocuchá nám to nervy docela fest, zabere spoustu času kadeřníkovi i celému jeho teamu, ale když už jste tam... je to pohádka.

Sečteno a podtrženo, už nemohu jinak, než být kadeřníkem. :)

Reklama

Podobné články

Obrázek: a90d86b385b827095c50ccaf12c3794d609174ab
Obrázek: bb908572ec67155a40c19835a218122eace3a9bf
Obrázek: 1daf65ea395812eb9c7d5c3087852e458ca52224
Obrázek: b4673913743624eac67a8d8ce41601eb1691bab6
Obrázek: 6359fe7f884e31ffee1010f77b4f62e55ee06c50