Padání vlasů se dá řešit a efektivně VYŘEŠIT - víte jak?

Padání vlasů z jakýchkoliv důvodů bývá častým problémem nejen mužů, ale i žen. Může to být z různých důvodů. Roli hrají nejčastěji genetika, hormony, strava postrádající důležité živiny, stres, některé léky, diety a prostředí, ve kterém žijeme. Jenže kdo by si přál o své vlasy postupně přicházet? Tímto článkem vám chceme pomoci zaměřit se na správnou péči o vlasy, které mají tendenci slábnout a vypadávat.

Obrázek: 11224be0279834fdcb846e88e844030f727b5435
Zdroj: pixabay.com

Fakta o růstu a vypadávání vlasů?

Člověk má okolo 120-150 tisíc vlasů a jejich počet je určen už v prenatálním věku. Počet vlasů samozřejmě s věkem a okolnostmi kolísá. O 30-70 vlasů přijde během jednoho dne a konkrétní množství je ovlivněno již zmíněnou genetikou, hormony apod. Značná část vlasů (okolo 85 %) je ve fázi růstu, a poté 3-4 měsíce trvá, než vypadnou a rostou místo nich nové. Každý měsíc poporostou o 1-1,5 cm (v mládí rostou rychleji).

1. Začněte pořízením kvalitního šamponu

Velmi důležité je pořídit si kvalitní šampon s účinnými látkami a bez silikonů. Silikony se totiž vrství a “ucpávají” vchod do folikuly (vlasové cibulky), pokožka je zanesená a účinné látky se nemohou vstřebat do vlasové pokožky. Na profesionální šampony se můžete spolehnout. Jejich kosmetika je mnohem více zacílená a obsahuje správné složení. 

A jak se chovat k vlasům, když začnou výrazně vypadávat? Použít speciální šampon proti jejich padání. Jeho úlohou je „vyčistit cestu“ a dodat do pokožky potřebné látky, následně použít tonikum nebo ampule - ty jsou nejdůležitější. Z pokožky se už neoplachují a mají nejsilnější účinky.

Jaký je vhodný pro ženy i muže se sklony k citlivosti, ekzémům a alergiím?

Není snadné bojovat s padáním vlasů, pokud máte citlivou pokožku hlavy, míváte problémy s alergiemi apod. Donedávna jste byli v situaci, kdy nebylo moc možností, jak tento problém řešit. Nyní je ale na trhu čistě přírodní dánská značka Zenz, kterou jsme vám již představili v jednom z našich článků. Šampon Zenz NO.07 Deep Wood je jedinečný svým velmi šetrným složením, které je cílené na oslabené vlasy s citlivou pokožkou hlavy, lupy, ekzémy, svěděním a dalšími nepříjemnostmi. Zároveň dodává sílu a vitalitu a podporuje růst vlasů.


I přes přírodní složení je vhodný pro nebarvené, ale i barvené vlasy. Základním složením jsou bio avokádový olej lisovaný za studena a bio purifikovaná aloe vera. Šampon je vzpruhou pro vlasové folikuly. Abyste posílili účinek tohoto malého přírodního zázraku, můžete si pořídit zároveň i kondicionér Zenz téže řady, který je výjimečný tím, že se aplikuje i na pokožku hlavu (nejen do délek). Vůbec nezatíží vlasy a navíc pomáhá řešit váš problém.
 

plantur 39 na vypadávání vlasů

Jaký je ideální šampon na vypadávání vlasů pro ženy?

V této oblasti se ženám velmi dobře osvědčil Plantur 39 z výborné řady obsahující i následné tonikum a tablety, které představíme níže. Výtažek z bílého čaje posiluje odolnost pokožky hlavy a vlasových folikulů a zlepšuje jejich schopnost regenerace.


Fyto-kofeinový komplex aktivuje kořínky vlasů během mytí a zinek s niacinem jsou důležité zase jakožto růstové faktory pro zdravé kořínky vlasů. Záměrně obsahuje pouze slabé dávky změkčujících a vlasy zvláčňujících látek, aby si vaše vlasy zachovaly svůj objem.

Muži vyžadují silnější složení než ženy

Pro muže je zase ideální jiná řada, protože jejich hormony fungují jinak a pokožka hlavy je tlustší, a proto je vhodné používat přípravky se silnějším kofeinovým základem. Ženy by složení v množství určeném mužům mohlo skoro až pálit, na druhou stranu by Plantur pro muže nebyl dostačující na prokrvení a výživu potřebnými látkami.


Pro muže je číslo jedna šampon Alpecin C1. Proniká ke kořínkům vlasů a působí dál i po smytí šamponu. V poměrně krátkém čase (120 sekund) se účinná látka dostane podél vlasu přímo k vlasovému folikulu. Pokud necháte šampon působit déle, dostane se kofein i do pokožky hlavy a zvýší se požadovaný účinek. Neobsahuje změkčující látky a vlasy jsou už po pár umytí kvalitnější na dotyk. Kromě kofeinu v něm najdete i zinek a niacin.

Muži s velkou fyzickou zátěží potřebují speciální péči

Během sportování a při docházení na hranici fyzických možností často tělo trpí nedostatkem živin více než tělo méně aktivního muže. Při vysoce intenzivním cvičení spotřebovávají svaly velké množství energie a tělo šetří na jiných místech, třeba právě ve vlasových koříncích. Přitom vlasové kořínky jsou samy o sobě vysoce výkonným orgánem vyžadujícím mnoho energie. Pro akční muže je tedy vhodnější šampon Alpecin Sport disponující speciální kombinací aktivních přísad – kofeinem, taurinem, biotinem, zinkem, hořčíkem a vápníkem. Dohromady doslova nabíjí vlasové kořínky.

alpecin šampon

Co dělat, když muže trápí vypadávání vlasů i lupy?

Potýkáte se s vypadáváním vlasů, ale bohužel i s lupy? Nevadí. I v tomto případě pro vás máme skvělý tip. Alpecin Energizer Double Effect je vytvořen tak, aby se vypořádal s oběma potížemi. Šampon si poradí s rozpuštěním šupinatých a rohovinových buněk a důkladně zbavuje lupů.


Následují protizánětlivé, antioxidační a antimikrobiální účinky a zlepší odolnost pokožky. Vytvoří tak cestu pro kofeinový komplex se silnou dávkou kofeinu prostupující do vlasových kořínků již během mytí. Účinným složením v tomto případě jsou navíc octopirox a kyselina salicyová.

2. Nejsilnější zbraň je tonikum na padání vlasů

Nejdůležitější je tonikum, které se aplikuje na pokožku hlavy a nesmývá se. Díky tomu látky mohou působit výrazně déle než-li zmíněný šampon. Zároveň je vytvořen tak, aby pronikl do hlubších vrstev škáry, zůstal tam a mohl působit tak, jak má. K prostoupení hluboko do pokožky je důležitý již zmíněný kvalitní šampon.

Pro ženy je určeno tonikum Plantur 39. Pro muže je v tomto případě jednotné tonikum Alpecin Energizer Liquid. V případě citlivé pokožky vlasů by veškerá tonika dělala potíže, pálila by nebo svědila, a tak můžete opět použít produkt značky Zenz, tentokrát Zenz No.99 Oil Treatment Deep Wood ideální pro růst vlasů i s kožními potížemi. Jeho zužitkování je velmi multifunkční, takže vám pomůže nejen s vypadáváním vlasů. Všechna zmíněná tonika jsou součástí řady již zmíněných šamponů.

ivybears vitamíny na vlasy

3. Zařiďte vlasům péči zvenku, ale i zevnitř

Je jasné, že výživa musí přicházet zvenku, ale i zevnitř. Pokud budeme držet dietu, tělo bude strádat, ale pořídíme si výborný šampon a tonikum, efekt určitě nebude takový, jaký si představujeme. Tak to prostě je.


Pro růst a zdraví vlasů je potřebné dodávat tělu mnoho vitamínů (A, C, D, E, B5, B6, B12), kyselinu listovou, jód, zinek, cholin a inositol, které obsahují vitamíny na vlasy pro ženy Ivy Bears ve velmi chutné formě, bonbónech. Doplníte tak potřebnou dávku živin ovlivňující kvalitu a růst vlasů. Mužům doporučujeme zase Ivy Bears vitamíny na vlasy pro muže podobného rázu.


Nebo můžete vyzkoušet Plantur 39 aktivní kapsle, jejichž kouzlo je ukryto v biotinu a selenu přispívajícímu k normálnímu stavu vlasů, zinek pečující o pokožku hlavy a její zdraví, na kterém závisí růst vlasů, a vitamíny zlepšující odolnost vlasů. Kromě vitamínů a minerálů klaďte důraz na dostatečný pitný režim. Co znamená dostatečný? Ideální množství si můžete vypočítat tak, že byste měla vypít alespoň 3,5 dcl na 10 kg vaší váhy. Zařídíte si tak dobrou cirkulaci krve, ze které vlasy čerpají již zmíněné živiny.
 

Objevte kouzlo peptidů v báječném setu pro ženy i muže

Pro ženy i muže máme v nabídce výborný set se šamponem, kondicionérem, tonikem a tabletami na vnitřní výživu. Balíček Facevolution Haircare pro obnovu vlasů plně navrací vitalitu vlasům a zvyšuje nárůst hustoty. Jeho princip je trochu jiný než u zmíněného Planturu a Alpecinu, a to na principu peptidů (bílkovin), a proto je vhodný pro ženy i muže.

Ve všech produktech balení najdeme AnaGain TM a peptidy, které zlepšují metabolismus vlasové papily, stimulují růst přímo ve vlasovém kořínku, prodlužují životní cyklus vlasu a snižují fázi jeho vypadávání. Navíc obsahuje kmenové buňky z jablka a dokonale připraví pokožku na následné tonikum. To obsahuje DHT blokátory, které korigují nadměrnou produkci testosteronu jakožto hlavní příčiny vypadávání vlasů.

V tabletách nechybí žádné potřebné vitamíny a minerály pro kvalitní výživu zevnitř. Hlavními účinnými složkami jsou proso extrakt, pantothenát vápenatý, biotin, zinek a L-cystin. Každý plní svou funkci na maximum. Dohromady se podílejí na vzniku nových vlasových buněk, zpevnění struktury vlasů, prodloužení jejich životnosti, brání vypadávání vlasů a posiluje je.

S těmito produkty máme zkušenost a víme o nich vše, co vás může zajímat. Pokud si nejste jistí, jaký je přímo pro vás vhodný, nebo máte dotazy, na které jste v článku nenalezli odpověď, neváhejte si u nás ve studiu domluvit osobní setkání, během kterého se dozvíte vše, co potřebujete nebo chcete vědět!

Ať se rozhodnete pro jakékoliv zmíněné přípravky, neuděláte chybu. Každý prošel rukama zkušených kadeřníků a dokázal, že si své místo v tomto článku opravdu zaslouží. Držíme vám palce při cestě za hustými a krásnými vlasy!


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 17780d0ebe57552efb11cd5e1ae7b3d83e109e22
Obrázek: a4a60c5a7a61960cab20c0a581c92d20d8d188b7
Obrázek: fd671e0f3805e097f3e4ca7f86246db69a414e89
Obrázek: c930e833108d74b51d59b22c88b3356ebaa16a1e
Obrázek: a0af2555ae20590d5d5b2313047dd1c786dbe3fe