Má trend vrstvení kosmetických přípravků něco do sebe nebo je to blbost?

Máte doma kvalitní, často i drahou kosmetiku, a přesto váš make-up nevypadá dokonale? Možná děláte chybu ve vrstvení kosmetických produktů!

Obrázek: 29e8dfdb369014040a4f7a5e481029a7e17b5178
Zdroj: freepik.com


Dříve se používal pouze denní a noční krém, ve kterém byly obsaženy různé aktivní látky. Jejich obsah však nebyl tolik vysoký a molekuly aktivních látek byly veliké a nedokázaly proniknout do hloubky pleti. Naštěstí se díky dnešním technologiím posouvá vývoj kosmetiky rychle dopředu a my máme možnost pleť hýčkat více, než mohly naše babičky. Je stále spoustu nových trendů jak pečovat o pleť. Často se setkáváme s tak vysokou nabídkou produktů, že ani nevíme, co si koupit domů a co opravdu funguje.
 

Důležité je znát rozdíl mezi pleťovým sérem a krémem, ale také mezi drogerijní a profi kosmetikou!

  • Profi kosmetika
    je kosmetika určena pro profesionály, a proto ji koupíte výhradně v kosmetických salonech. Obsahuje mnohem více aktivních látek. Proto nemůže být volně dostupná, aby při špatném zvolení krému nedošlo k podráždění pleti. Funguje velice dobře a výsledky vidíte téměř okamžitě.
     
  • Drogerijní kosmetika
    dodá krásný pocit, ale také mnohem menší obsah látek, tudíž má mnohem menší účinek. Sice si kosmetikou z drogerie neuškodíte, ale také nepomůžete. Pokud tedy stojíte o kvalitní produkty, poraďte se se svojí kosmetičkou. Ta vaši pleť dobře zná a dokáže vám tak doporučit kosmetiku přímo na míru.

 

Teď už k samotnému vrstvení

  • Pleťové séra 
    jsou nejlehčí mezi kosmetickými produkty, mnohem lehčí než krémy, a proto se aplikují vždy jako první na důkladně vyčištěnou pleť. Aktivní látky v sérech jsou upraveny tak, aby měly menší molekuly a dokázaly proniknout hluboko do pleti. Látky mají vysokou koncentraci, stačí tedy aplikovat vždy pouze malé množství séra. Na výběr máme spoustu aktivních látek, ty je dobré volit přesně podle toho, jaká je vaše pleť a co ji potřebujete dodat. Navíc nikde není psáno, že musíme použít pouze jeden druh séra, takže je můžeme i libovolně kombinovat. Opět platí pravidlo - nechte si vhodné sérum doporučit - nešlápnete vedle.
     
  • Pleťový krém
    (ať už na den, nebo na noc) se vždy použije až na sérum. Pleťový krém pěstí pleť na povrchu a dodává krásnou barvu. Pleť se vždy vyhladí a připraví na následné použití produktů, jako je například báze pod make-up. Pokud nanášíme noční krém před spaním, už nepoužijeme na krém nic. Je to finální produkt při péči o pleť. Uzamyká séra v pleti a dodává zdravou a hladší texturu na povrchu.
     
  • Bázi
    použijeme na denní krém, a to samozřejmě pouze pokud chceme aplikovat make-up. Zajistí nám totiž vyhlazení pleti a dlouhodobou výdrž make-upu. Pak už můžeme pokračovat v samotném líčení - make-up, korektor, pudr...


Pokud nevynecháte žádný krok, bude vaše pleť dokonale vyživená, hydratovaná a líčení vydrží dokonalé celý den. Jestli postupujete přesně takto, ale vaše pleť není v pořádku nebo vám líčení nedrží tak, jak byste si představovaly, je na čase změnit používané produkty a vyzkoušet něco nového.


Nebojte se experimentovat a dodávat pleti nové látky. V létě hodně hydratujte a v zimně spíše podpořte regeneraci. Na den si dopřejte vitamíny pro energii (ideální je například vitamín C, který se řadí mezi nejúčinnější a zároveň nejoblíbenější aktivní složky v péči o pleť) a v noci vyhlazujte.

 

Krásné dny s krásnou pletí.

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 23fd96c17f7ce02eed1b051d156b79bf6ea71ac3
Obrázek: c09bb3c3000f1180667af52079f01cfb9836edba
Obrázek: 9105b2f3bd3370d40323a4bcde6596d96d12bf1a
Obrázek: 53f81a46e276617acae2244136b48ce9d77ab183
Obrázek: 6b51a1f15cfabadd6ca0aef7467ef8e62620a0e5