Jak se zachovat, když chce vaše dítě experimentovat s barevnou hlavou?

Sociální sítě vládnou, o tom není pochyb. Naneštěstí ovlivňují právě malé holčičky a slečny, které touží veškeré "trendy" následovat. A čím se nápad zdá nám dospělákům jako větší bizár, tím po něm děti a teenageři víc a víc touží. Ať už jde o oblečení, kosmetiku nebo bláznivé vlasy.

Obrázek: f8260a6841623757926589b63bc8df30da6fffb3
Zdroj: pexels.com

Prázdniny jsou skvělou příležitostí, jak přemluvit rodiče k nějakým nekalostem. Nechodí se do školy, atmosféra je uvolněná a mladá slečna má chuť experimentovat a projevit se. V lepším případě touží po jemném melírku nebo barevném proužku, v horším případě po modro-zelené hlavě nebo fialových rasta copech po celé hlavě.

Jak najít kompromis, aby si dítě (ve 12 letech jsou to dnes už vlastně "skoro dospělé ženy") vyzkoušelo něco nového, netradičního a pro něj tolik rebelského a vy jako rodič měli klidný spánek a dobrý pocit, že se můžete se svojí ratolestí objevit na ulici bez toho, abyste byli terčem ostrých pohledů ostatních matek.

Nenásilných variant je hned několik.

1) boxerské copánky

Ty se dají zaplétat různými způsoby, nejčastěji se plete "francouzský cop", který vypadá jemně a elegantně. Společně s vlasy se zaplétá do cpou kanekalon, který může být všemožně barevný. Můžete tak společně s kadeřnicí vybrat jemnější barvu nebo popustit uzdu a dovolit klidně červenou. Vzhledem k tomu, že je k zaplétání použito pouze malé množství barevného kanekalonu, působí to i přes výraznou barvu stále decentně. Lze si zvolit dokonce i délku kanekalonu, takže si může dítě na chvíli vlasy lehce prodloužit a mít tak 2 delší copy.

Barevné kanekalony různých barev (i v ombré provedení) seženete na internetu. Mají je ale v nabídce i ve větších kadeřnictvích.

Zapletené copánky vydrží v dobrém stavu zhruba 5 dní. Doporučuje se spát v šátku, aby se copy nepoškodily. Sami tak uvidíte, co bude dítě ochotno kvůli vytouženým vlasům obětovat.

boxerské copánky

2) barevné spreje

Další možnou variantou jsou spreje, které vlasy obarví v "decentním odstínu" a postupně se během 2-3 mytí vymyjí. Já mám zkušenost s Pastell spreji od Alciny. Které obsahují barevné pigmenty a nanáší se do vlhkých vlasů. Můžete tak na vlasech vytvořit i ombré efekt, nabarvit pár pramínků nebo celou hlavu. Pastell spreje mají různé barvy - modrou, korálovou, růžovou, fialovou a hnědou (ta ale děti předpokládám neosloví).

Když jsem dělala malý experiment, mně osobně vydržela modrá barva 5 umytí. Při vymývání byla stále do pastelova. Takže se nemusíte bát, že by se z modré při vymývání stala brčálově zelená apod. Modrá byla až do konce stále krásně modrá, jen bledla.

Pastell sprej je produkt, který vám vydrží a můžete s ním experimentovat dle libosti. Tady vás jen upozorním - všechny takto barevné spreje jsou dobře vidět převážně na světlých vlasech.

pastell spray blue

3) barevné masky

Existují taky barevné masky, které mají na rozdíl od sprejů mnohem větší výdrž (cca 10 umytí). Dle množství nanesení masky a času, po jaký ji necháte působit, můžete regulovat intenzitu finální barvy. V balení s maskou by vám měly přijít i aplikační rukavice, které doporučuji použít (jinak budete mít pěkných pár dnů zabarvené ruce). 

Upozornění pro vás - je třeba dát si pozor, aby byla maska nanesená rovnoměrně, jinak budou vlasy flekaté. Není to ale nic těžkého, vůbec není třeba se obávat, že se to nepodaří. Když si dáte pozor, vlasy dobře pročešete a s maskou důkladně promnete, je to záruka úspěchu.

růžové vlasy

Všechny tyto varianty zvládnete provést v pohodlí vaší koupelny. Co se týče aplikace masky nebo spreje, tak při troše pečlivosti bude mít vaše dítko na hlavě skvostný výsledek. Pokud jste zručná, s kanekalonem si taky poradíte. Můžete vzít ale dceru do kadeřnictví, kde jí copy zaplete zkušený profík. 

Ať už jsou trendy jakékoli, vždycky se dá najít kompromis, který teenagerovi udělá radost a rodiče nechá v klidu.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 7a263bd7818545ea4dc01bbc5f13145d3370e7de
Semínka pro zdraví
Obrázek: a5c3cc369bc515bf73cfe29ac0a7b75f504e9c31
Obrázek: recepty na osvěžující domácí nanuky
Obrázek: důvody nafouklého břicha