Jak pečovat o pleť po létě? Dodejte jí vše, o co přišla

Krásně rozzářenou a vitální pleť, kterou se díky sluníčku pyšníme v létě, si chceme většinou uchovat co nejdéle. Zároveň se však musíme připravit na podzimní rozmary počasí a péči o pleť přizpůsobit blížícímu se chladnému období. Co pleť v období na konci léta potřebuje nejvíce? Přinášíme vám pleťový rituál v 5 krocích podle školitelky pleťové kosmetiky ALCINA Dagmar Macháčkové, který bude každá pokožka milovat.

Obrázek: 84f1c7b2bd26129a5929d67bb81bcedd023ab725
Zdroj: Alcina


1. U čištění pleti to začíná

Váš nový rituál by měl začínat důkladným čištěním pleti. Bez toho se účinné látky z krémů a pečujících přípravků nemohou do pokožky dobře vstřebat. Čisticí přípravek vybírejte podle typu i aktuálního stavu pleti. Například pro suchou a náročnou pleť je ideální jemné čisticí pleťové mléko od Alciny. Čistí a pěstí pleť současně v jediném kroku, zamezuje nepříjemným pocitům pnutí a obsažený olej z jadérek hroznového vína a hydratační látky udržují pleť v rovnováze.
 

2. Objevte kouzlo peelingu na enzymatické bázi

Peelingu se nebojte ani v případě, že nechcete přijít o letní opálení. Zvolte jen přípravek na enzymatické bázi, jako je ALCINA Soft Peeling. Jemně a účinně zbavuje kožních nečistot a zrohovatělých buněk. Ve spojení s vodou vytváří velmi účinnou pěnu na enzymatické bázi bez brusných částeček, a tak je vhodný pro intenzivní, ale zároveň i šetrné čištění citlivé či opálené pleti. Je dokonce vhodný i při potížích s kuperózou (růžovkou)! Vyhlazená a hebká pleť je poté ideálně připravena pro následnou péči.


„Soft peeling můžete našlehat s pěti dávkami pleťového gelu Hyaluron 2.0 a trochou vody a začít pleť masírovat. Smíchání těchto dvou přípravků je velmi efektivní, protože již během peelingu je pleť intenzivně hydratována. Zároveň se jedná o šetrný způsob, který pomáhá zachovat opálení pokožky,“ uvádí Dagmar Macháčková. Peeling důkladně omyjte a dočistěte pleť tonikem s alkoholem pro důkladné očištění a osvěžení pleti nebo použijte tonikum bez alkoholu v případě citlivé pokožky, kterou zároveň zklidní a hydratuje.
 

3. Dopřejte pleti chybějící vitamíny po náročném létě

Důležitou složkou, která pleti po létě chybí, jsou vitamíny. Ty jí můžete dopřát díky intenzivní ampulkové kúře pro pevnou a hydratovanou pleť. Perfektně sladěné intenzivní koncentráty účinných látek v tekuté formě se postarají o zpevněnou, zářivou a vitálně vypadající pleť.


V desetidenní kúře najdete dva typy ampulí - s hyaluronem 2.0 a vitamínem C. Intenzivně hydratující ampule Hyaluron 2.0 působí na pleť jako studnice mládí, neboť ji regeneruje a redukuje suché vrásky. Zároveň doplňuje zásoby hyaluronu v kožních buňkách a pleť je dokonale vypnutá. Ampule s vitamínem C pomáhá stimulovat buněčnou aktivitu a podporuje vlastní produkci kolagenu. Ve výsledku minimalizuje poškození v důsledku UV záření a pleť je pevná a hladká!
 



4. Maska na obličej okamžitě svlaží dehydratovanou pokožku

Zásadní v péči o pleť po létě je také dodání hydratace. Tu můžete rychle, intenzivně a cíleně zajistit pomocí pleťové masky, která okamžitě dodá pokožce vláhu. Masku si můžete dopřát i kdykoliv jindy, když bude vaše pleť potřebovat pořádnou vzpruhu. Například Alcina Hyaluron 2.0 Boost Up maska, textilní maska s kyselinou hyaluronovou, ihned zajišťuje pevnější a hladší pleť, vylepšuje její strukturu, dodává jí svěžest a dokonale hasí žízeň pokožky.

Je ideální před každou party, na cesty nebo zkrátka kdykoliv ucítíte, že ji potřebujete. Je vyrobena z obzvlášť příjemné textilie a obsahuje vyvážený a účinný roztok s kyselinou hyaluronovou, koenzymem Q10, vitamínem E a jojobovým a makadamiovým olejem.


5. Třešnička na dortu - krém s koenzymem Q10

Vysoké letní teploty stály naši pleť velké množství energie, kterou je třeba doplnit. „Účinným pomocníkem, který tento problém vyřeší, je koenzym Q10,“ uvádí Dagmar Macháčková. „Je to tělu vlastní látka, která se vyskytuje v každé buňce. V mitochondriích se stará o dostatečné množství energie nezbytné pro zdravý růst kůže a vlasů. S přibývajícím věkem vlastního koenzymu Q10 ubývá. Pleť se tím pádem hůře vyrovnává s vlivy počasí, životního prostředí a působením volných radikálů.“


Proto ho doplňte formou jedinečného a ověřeného krému, který je obohacen o bambucké máslo. Okamžitě pleti dodá dávku mladistvé energie, svěžesti, vitality a speciální složení krému ji navíc ochrání před stárnutím vlivem volných radikálů a vnějšího prostředí! A to si přeci přeje každá žena, no ne?


 

S těmito produkty máme zkušenost a víme o nich vše, co vás může zajímat. Pokud si nejste jistí, jaký je přímo pro vás vhodný, nebo máte dotazy, na které jste v článku nenalezli odpověď, neváhejte si u nás ve studiu domluvit osobní setkání, během kterého se dozvíte vše, co potřebujete nebo chcete vědět!

Milé čtenářky, doufáme, že ověřené produkty, které aktivně používáme ve Studiu Helena, poslouží na maximum i vám!

 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 3febc997b878e6787758e191802c3d16c0374c17
Obrázek: jak své dceři budovat sebevědomí
Obrázek: db21430832b0c121f7e8206161aa36ec78970793
Obrázek: podle čeho vybrat žehličku a kulmu na vlasy
Obrázek: c41289429da7e485b1935b729a6a04b6b30f6667