Cvičení podle typu postavy

Existují 4 typy postavy a jsem si jistá, že i vy se řadíte mezi jeden z nich. Každý typ má sklon ukládat tukové zásoby do jiných partií. Na problematické partie bychom se pak měly zaměřit také při cvičení. V tomto článku se dozvíte, které cvičení je pro vaši postavu to nejlepší.

Obrázek: 0dfad1d1b2cb12a81bba3b167a8396e36835c4aa
Zdroj: unsplash.com

Krásná hruška

Hruška je nejčastějším typem postavy žen. Ovšem také nejatraktivnějším, jelikož se jedná o klasický model ženy. Hruška má úzký pas, ovšem širší boky, stehna a zadek.  

Pro hrušky je stěžejní při cvičení kardio. Jedná se o aktivity, při kterých si budete udržovat stálou tepovou frekvenci. Nenadřete se tolik, jako při posilování, zato je třeba kardio provádět častěji (nejlépe 3krát týdně) a delší dobu (minimálně 1hodinu). Mezi nejoblíbenější kardia patří plavání, jízda na kole, bruslení nebo běh. Pokud si na tyto sportovní aktivity nepotrpíte, pak pomůže, pokud denně nachodíte aspoň 10 000 kroků. I to se počítá, a bude mít pozitivní vliv na vaše tělo! 

Samozřejmě, že bez posilování to také nepůjde. Hrušky mají sklon ukládat tukové zásoby do oblasti zadečku a stehen, což může zapříčiňovat vznik celulitidy. Prevencí a zmírněním již vzniklé celulitidy je posilování právě těchto partií. Ovšem nezaměřujte se pouze na ony partie, věnovat se musíte i vrchní části vašeho těla. Je třeba dávat si "do těla" rovnoměrně. Nejlepšími cviky jsou klasické dřepy (s výskokem, se zátěží), (přední i zadní) výpady střídavě na každou nohu, zvedání pánve a zaskákat si můžete i panáka. 

Roztomilé jablíčko

Jablko má svou problematickou partii na břiše. Neukládá se mu tuk do boků, ale spíše centrálně do břicha a vzniká nehezká „pneumatika".  

Ani jablko se při cvičení neobejde bez kardia pro správné spalování. Vyhraďte si aspoň 1hodinu času 3krát týdně. Zvolit můžete plavání, jízdu na kole, aerobic nebo běh.

Při posilování není dobré zaměřovat se pouze na jednu část těla. Civčte efektivně a posilujte celé tělo. Ovšem jelikož se jablku ukládají tuky v oblasti bříška, pak si pořádně máknete při posilování břišních svalů. Cvičte klasické sedy-lehy, dělejte výpady, nezapomeňte ani na dřepování. Výborný je i pilates.

Obdélník, nebo-li chlapecká postava

Obdélník poznáte jednoduše: jedná se o postavu, která má stejnou šířku ramen i boků a chybí zúžení v pase.  

Ženám této postavy chybí ony ženské křivky, proto pro vás není stěžejní aerobní cvičení/kardio, nýbrž posilování, kdy si vytvarujete krásnou postavu. Při posilování se řiďte pravidlem: těžší zátěž a méně opakování pro ten maximální účinek. Na pomoc si můžete přizvat činky. Cvičte sklapovačky, dělejte dřepy, výpady a posilujte břišní svaly. Navštěvovat můžete také hodiny pilates nebo jógy, které budou mít na vaši postavu pozitivní vliv. 

Přesýpací hodiny

Tato postava skutečně simuluje vzhled přesýpacích hodin. Žena přibírá v oblasti hrudníku/prsou a boků/zadku. Velkým plusem přesýpacích hodin je, že přibírají rovnoměrně, tudíž se na nich nějaká ta kila navíc lehce ztratí. 

Pro přesýpací hodiny je ideálním druhem cvičení běh. Při běhu si hlídejte správné dýchání a vzpřímenou postavu. 

Co se týče posilování, nic nepokazíte klasickými cviky, které byly doporučeny i jiným typům postavy, jako jsou dřepy, výpady, posilování břišních svalů, cvičení s gymnastickým míčem a podobně. 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 9259d52ba4cb4742a722960595776ddafc4e700a
Bylinky a rostliny k jídlu
Obrázek: eed492be294ba4ba5e880eec401504aaceb16a1d
Obrázek: 68978172a150b1dc1e23257d46b98592af96c32e
Obrázek: 8d8da7df3e9d2daf46a588f67ce7c2a3edc17d81