Gleidshop
Eshop

Kde se rodí dobré vztahy? Nad plnými talíři!

Už od nepaměti se všechny důležité věci řešily u jídelního stolu. Dnes jsme na to možná trochu zapomněli. Společné stolování v kombinaci s metodou Feng-Shui vnese do života soulad, stabilitu a zlepší mezilidské vztahy i v dnešní uspěchané době. Vyzkoušejte a výsledek uvidíte sami.

pixabay.com

 

Dnes najdeme domů se samostatnou jídelnou už jen velmi málo. Ale ať už máme ve svém obydlí vyčleněný jen malý jídelní koutek nebo prostornou místnost, v žádném případě bychom neměli podceňovat její důležitost. Jídelna je totiž místo, které utváří harmonii, stabilitu, komunikaci a vztahy uvnitř celé rodiny.

 

SPRÁVNÝ STŮL JE ZÁKLAD

U dobře zvoleného jídelního stolu se bude nejen rodina, ale i naši kamarádi a známí cítit dobře a budeme se u něj všichni rádi společně setkávat. Ideální jídelní stůl je kulatý, protože perfektně upevňuje rodinné vztahy a nemá ani ostré hrany, které podle Feng - Shui mají negativní účinek. Neměl by být, také moc velký, aby jednotliví členové rodiny k sobě neměli příliš daleko. 

 

KAM S NÍM?

Ať už bude mít stůl jakýkoliv tvar či velikost, měl by být dobře přístupný pro všechny strávníky, kteří se u něj schází. Pro celkovou pohodu a harmonii u stolu určitě není dobré, překonávat s talíři překážkovou dráhu v podobě nábytku či nejrůznějších předmětů. Jeho pozice by také neměla být v žádném případě přímo proti vchodovým dveřím. Toto nevhodné umístění působí totiž při jídle rušivě. Pokud nám naše prostorové možnosti jiné místo neumožňují, je dobré stůl a dveře oddělit alespoň květináčem s rostlinou nebo nějakým příborníkem. Stále ale platí pravidlo, že vchodové dveře by se měly nacházet v našem zorném poli.

 

STOLEČKU, PROSTŘI SE

Není žádným tajemstvím, že krásně prostřený stůl udělá dobrý dojem, ale také si u něj jídlo daleko lépe vychutnáme. Proto bychom také prostírání měli věnovat určitý čas, vždyť nažehlený ubrus, dekorace a naleštěné skleničky nemusí být jen symbolem Vánoc či rodinných oslav. Podle Feng – Shui by na jídelním stole neměla chybět ani mísa s čerstvým ovocem nebo váza s květinami. Květina však nesmí být ani příliš vysoká, ani příliš aromatická, aby nerušila pohodu u stolu.

 

A CO BARVY?

Měly by být příjemné a nevtíravé, povzbuzovat chuť k jídlu a vzájemnou komunikaci. Sáhnout tedy můžeme po živějších odstínech jako je žlutá, béžová, růžová, zelená nebo modrá. Je ovšem dobré, zvolit tyto barvy v jemnějších tónech.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

MUDr. Gabriela Počtová

tradiční čísnká medicína

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Po několika měsících teplého počasí pomalu nastává chladnější období a s ním také návrat do posiloven a fitness klubů.
3.10.2016
Hodnocení:

Tak jednoduché to je... 1 rok má 12 měsíců, 4 roční období a 5 hubnoucích cyklů, kterými jsou: 1. „Teď už je to jedno, ale od 1. ledna začnu pořádně makat.“ 2. „Teď je náročné období, ale pak začnu makat.“ 3. „O víkendu to nešlo, od pondělí se zase začnu hlídat.“ (tzn. v neděli salát ne, radši Milku! Dokud je ještě čas) 4. „No, do dovolený to nestihnu... po dovolený to doženu!“ 5. „Hele, do svátků už to nedohoním. Tak v lednu.“ A kruh se uzavírá...

8.8.2018
Hodnocení:
Nepostradatelnost vitaminů je všeobecně známa. Jelikož lidské tělo není schopno vitaminy samo syntetizovat, musí být dodávány zvenčí. Avšak odkud je získávat? Máme se spoléhat na doplňky stravy či můžeme jejich dostatek získat z potravy? Na to se zaměříme v tomto článku.
2.3.2018
Hodnocení:
Mnohé ženy se dennodenně líčí, k čemuž užívají rozličné prostředky dekorativní kosmetiky. Přitom si málokdy uvědomují, co si přitom na svá ústa, obličej či oči nanášejí. A pak se leckdy podivují nad tím, proč mají rozličné problémy, ať již s pokožkou či dalšími orgány. V článku se proto zaměříme na možná rizika těchto moderních „zkrášlovacích“ pomůcek.
30.12.2017
Hodnocení: