Jsme tvůrci své reality aneb je čas opustit to staré v nás

Uvědomění, že si každý svou realitu tvoříme sám ke mně přišlo už dávno. Vnitřně jsem si byla jistá, že to opravdu funguje, jen jsem to ještě nedokázala racionálně pochopit, jde to vůbec?

Obrázek: 16a0cf415241c10e10f55325069e49f150f6c648
Zdroj: Freepik

V jedné své životní etapě jsem stále dokola přemýšlela nad tvořivostí své vlastní reality, a tak jsem nakonec opravdu na něco přišla. Je to totiž docela jednoduché. Těžší je to přenést do praxe. Uvědomme si, že to, čemu dáváme pozornost, se nám děje v každodenním životě. To, jaký život žijeme, s jakými lidmi se stýkáme, jakou děláme práci, to všechno tvoří naši realitu. Proto je velice důležité uvědomit si, zdalipak jsme v tom, co děláme spokojeni. 

Uvědomění 

Nejjednodušší, jak začít je probrat si to pěkně od začátku. Jsem spokojená ve vztazích, které udržuji? Jsem spokojená v bytě/domě ve kterém bydlím? Baví mě má práce? Tyto aspekty jsou totiž pro nás nejbližší a nejdůležitější-v nich trávíme nejvíce času a energie. Když jsme spokojeni ve vztazích, ve svém domově a v práci, tak máme skoro vyhráno. :) Jestli ještě stále cítíte, že jste v těchto třech aspektech v nerovnováze, je čas to změnit! Můžete si to napsat na papír. Vypište si vše, co máte chuť změnit nebo v čem se necítíte dobře.

Důležité je totiž to první uvědomění. Nebojte se žádných svých pocitů, nevyčítejte si, co cítíte. Máte úplné právo myslet si cokoliv a cítit cokoliv.  Postavte se do své síly a nebojte se jednat, jde přeci o Vás. Abyste si hned na začátku na sebe nekladli příliš vysoké nároky, začněte s věcmi, které můžete změnit rychle a jednoduše. To abyste si vyzkoušeli, jak se u toho cítíte a co to s vámi dělá. Hlavně na sebe v ničem netlačte a nic si nevyčítejte. Už jen to, že chce začít žít život podle sebe, už to je velké odhodlání. 

Změna a moje intuice

Lidé se často bojí změn, ale proč to tak je? Vždyť přeci díky změně můžeme žít lepší život, změna nemusí být špatná. Můžeme si to ukázat na příkladu. Když jsem se nastěhovala do Prahy, začala jsem pracovat v korporátu, protože jsem potřebovala rychle začít vydělávat peníze. Práce mi nedávala vůbec žádný smysl, chodila jsem tam jen proto, protože jsem ,,musela“ a potřebovala jsem zaplatit nájem. Jenže nakonec jsem tam byla už osm měsíců a byla jsem stále nešťastná. Jednoho dne jsem si řekla, že už to tak nechci, že musím udělat ten krok do neznáma a začít žít.

V ten den, když jsem šla dát výpověď, tak jsem cítila ve svém srdci velké vzrušení, protože jsem věděla, že takhle už žít nechci a mé přání bylo dělat něco, co mě bude naplňovat a bude mi dávat smysl, sice jsem vůbec nevěděla co to bude, ale ten hlas uvnitř mi dával jasně najevo, že tohle to nebude. Byl to pro mě velký krok, protože jsem najednou přišla o finanční jistotu, kterou jsem měla, ale ten pocit štěstí, který jsem cítila a hlavně ten hlas srdce, který jsem následovala, to bylo opravdu silnější a já věděla, že ho musím opravdu poslouchat. Od té doby následuji svou intuici, občas to byla jízda, házelo to se mnou nahoru a dolů a trvalo mi ještě spoustu let, než jsem nalezla sebe v tom pravém slova smyslu, ale stálo to za to! 

Proto si myslím, že změny dokážou být skvělé, protože s každou změnou je pro nás otevřená další nová zkušenost. Je to všechno o úhlu pohledu. Když se odhodláme skočit do nového, můžeme ještě předtím, než to uděláme začít pracovat sami se sebou. Můžeme si třeba také sepsat čeho se nejvíce bojíme a proč. Jsou to další podklady, které nám můžou ulehčit naši práci.

Přeji vám hodně sil a trpělivosti k nalezení své vnitřní cesty.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 71fc60a7b73be63e1a85c2033af680696b885fd6
Obrázek: 238d52282a9a392c17ce136c20f0b3ceb15881d1
Obrázek: b5f58bc326bb26f99857f06d8b38eb1b9fcabd3a
Obrázek: e74d63e33695c733b93937ab9ac7f370d2d16940
Obrázek: 73ee868a59b45dd2cdbe6ff15b4d1c3e61582af1