Poznejte se blíž díky horoskopu - znamení Měsíce

Měsíc je jedním z nejdůležitějších vesmírných těles ve vztahu k osobnosti, hlavně co se týče našich emocí a vnitřních pocitů. Zmiňovala jsem se o něm již v předchozích článcích a dnes bych se ráda zaměřila na konkrétní znamení Luny.

Obrázek: 5d4f90479149c2f340a485b2f3815e68ac1935a4
Zdroj: unsplash.com

V moment, kdy se každý z nás narodí, se každé vesmírné těleso na nebi nachází v některém z 12 znameních, tedy i Měsíc. Toto znamení nadále určuje naše emocionální chování, potřebu pečovat o sebe i ostatní a celkové vnitřní pocity člověka. Dalo by se říct, že je to naše pravé já, se kterým jsme vždy ve spojení, ale které může být před okolím často skryté. Poodkrýváme ho jen těm, kterým doopravdy věříme, těm nejbližším. Naše znamení Měsíce zjistíme jednoduše zadáním data, místa a alespoň přibližného času narození do internetového vyhledávače. Nyní se pojďme podívat na charakteristiku těchto jednotlivých znamení.

Charakteristika znamení Měsíce
 

Měsíc v BERANU

Vaše emoce se mohou velmi rychle doslova rozpálit do běla, ať už ty radostné nebo ty komplikovanější. Ještě aby ne, beran je ohnivé znamení, a tak v sobě máte velký drive a odhodlání. Jste velmi společenští, aktivní a otevření. Rychle se nadchnete pro věc a jdete do všeho po hlavě. Ve vypjatých situacích se však snažte uzemnit a udržet si potřebný nadhled. Myslete na to, že ne vždy jste v právu a ne vždy máte pravdu. Pocity prožíváte naplno a hluboce.
 

Měsíc v BÝKU

Zde je Měsíc opravdu spokojen. Jako byste vždy věděli, jak se zachovat, pokud se před vámi ocitne někdo smutný či rozčilený. Umíte naslouchat i volit správná slova, které druhého utěší. A stejně tak podporujete v emocionálních časech i sami sebe. Býk je znamení zemské a tak jste jako skála, kterou něco jen tak nerozhází. Avšak i váš pohár trpělivosti může přetéct, a pokud je to potřeba, tak se dokážete pořádně roztočit a dát najevo váš nesouhlas. Celkově jste emocionálně vyrovnaní a stálí.
 

Měsíc v BLÍŽENCÍCH

Tady je Luna netrpělivá a někdy přelétavá. Potřebujete mnoho kontaktů a může vám dělat problémy zůstat chvíli sami. Pokud se nudíte, jste opravdu nešťastní a zoufalí. K životu potřebujete změnu a různé podněty. Dokážete se rychle přizpůsobit. Jste velmi okouzlující a přirozeně inteligentní. Umíte se rychle a zároveň chytře rozhodovat. Jste otevření, kreativní, společenští a máte smysl pro humor. Dokážete velmi dobře popsat a vyjádřit své emoce slovy. Umíte se rychle oklepat z emocionálních výkyvů a jít dál.
 

Měsíc v RAKU

Zde je Luna ve svém živlu (a to doslova), jelikož vládnoucí planetou znamení raka je právě Měsíc. Umíte ostatní podpořit, ochraňovat i jim naslouchat. Vztahy s vašimi nejbližšími jsou pro vás velmi důležité a hýčkáte si je. Vaše emoce někdy mohou vytrysknout na povrch, avšak umíte se po chvíli zklidnit, vyřešit bolestivou situaci a zapomenout na ni. Nejdůležitější je pro vás cítit se ve svém prostředí bezpečně a jistě. Máte ochranářské sklony, a pokud někdo ubližuje vašim blízkým, zaútočíte.
 

Měsíc ve LVU

Vaše srdce a city jsou velmi silné, jak směrem k druhým, tak i k sobě. Rádi slyšíte chválu vaším směrem. Pokud se vám jí nedostává, dokážete si ji dát sami. Jste velmi srdeční a vyzařuje z vás pozitivní energie a dobré úmysly. Můžete mít slabost pro luxusní věci a prostředí. Dejte si pozor na přílišný egoismus či samolibost. Někdy máte tendenci přehánět a stát se „královnami dramatu“, ale vždy to v podstatě myslíte dobře. Jste velmi kreativní a nezapomenutelné osobnosti. Jakoby kolem vás proudila neviditelná záře.
 

Měsíc v PANNĚ

Jste rozený analyzátor pocitů, svých i lidí kolem vás. Často hloubavě přemýšlíte nad příčinami a analyzujete každý pohyb, proto se můžete ocitat ve vězení minulosti. Panna je znamení zemské, snaží se porozumět a nalézt odpovědi, ale pomůže vám hledat je v přítomnosti. Minulost se změnit nedá, a tak prožijte danou emoci, a pak ji nechte být, pokud se rozčílíte nebo jste smutní. Dál už ji nerozebírejte. Celkově jste emočně stálí a máte tendenci své emoce řešit spíše v soukromí a ústraní. 
 

Měsíc ve VÁHÁCH

Toužíte po harmonii a rovnováze ve vašem životě a vztazích. Ke svému životu bezpodmínečně potřebujete své přátele či partnera. Jste velmi šarmantní, elegantní a vkusní. Dokážete vyjít s každým, hlavně pokud panuje vřelá atmosféra. Pokud se objeví konflikt, máte tendenci se stáhnout do ústraní nebo nevíte, jak reagovat. Nikdy byste však nevybouchli pod nátlakem hněvu či tvrdohlavosti. Umíte zachovat chladnou hlavu. Dejte si pozor na obětování svého klidu pro klid druhých.
 

Měsíc ve ŠTÍRU

Míváte pocit, že se ve vás vaří bouře emocí, navenek však nechcete dát najevo nic. Trvá vám značnou část života, než se s tím vším v sobě popasujete a dokážete své emoce chápat, zpracovávat a korigovat. Štír je vodní znamení, proto vás často emoce tvoří, až se v nich ztrácíte. Potřebujete získat pevnou půdu pod nohama a vytvořit v sobě kotvu, která vám bude jistotou. Prožíváte hluboce, ať už ty dobré či špatné emoce. A jste velmi vášniví.

měsíc

Měsíc v STŘELCI

Jste velmi optimističtí, dobrodružní a svobodomyslní. Rádi se dozvídáte nové věci z různých oblastí. Všemu jste otevření a rádi nasáváte informace jako houba. Nemáte moc rádi závazky typu dům, děti apod., které vám v podstatě brání ve volném pohybu. Vždy hledáte pravdu, která je pro vás nejdůležitější. Dejte si však pozor na přehnanou upřímnost, která může lidem ublížit. Nechcete být v žádné škatulce. Svoboda (i co se týče vyjádření emocí) je pro vás velmi důležitá. Máte vizi a vždy se na situace dokážete podívat z nadhledu. Rádi se bavíte a prožíváte vše naplno.
 

Měsíc v KOZOROHU

Jste realističtí a vždy se na situace díváte z širšího hlediska. Víte, že musíte překonávat překážky, abyste mohli nakonec sklízet ovoce. Dokážete velmi rychle rozeznat dobro od zla a víte, co je pro vás nejlepší. Své emoce spíše nevyjadřujete navenek, ale prožíváte je uvnitř, pokud možno dospělým a střízlivým způsobem. Můžete působit seriózně až chladně, jelikož své pocity umíte ovládat tak, jako to mnoho lidí nezvládá. Máte rádi stabilitu, bezpečí a disciplínu. 
 

Měsíc ve VODNÁŘI

Jste velmi odvážní a vydáváte se novými směry. Chcete do společnosti vnést změnu a je vám jedno, co si o vás kdo pomyslí. Ve vztahu máte tendenci zachovávat si vždy určitou úroveň svobody. Od silných emocí si raději zachováváte odstup. Někdy reagujete nekonvenčním způsobem. Dokážete například rychle změnit své chování či vzhled ve vztahu k vašim emocím. Vždy se snažíte nahlížet na situace z nadhledu a chcete pomáhat celku, nejen sobě. 
 

Měsíc v RYBÁCH

Zde je Měsíc skoro až dvojnásobně emocionální, ať už v dobrém či špatném slova smyslu. Jste velmi citliví, soucitní a empatičtí. Vždy chcete druhým pomoci v nouzi. Tíhnete k umění a ezoterice. Dejte si však pozor na únik ze svých emocí v podobě alkoholu, drog či přehnaného labužnictví. Máte až nadpřirozené schopnosti vcítění do emocí druhých. To pro vás může být vyčerpávající. Své emoce vyjadřujete čistě a přesně tak, jak jsou. Nic neskrýváte, ani nesoudíte pocity druhých. Dejte si pozor na manipulaci či zneužívání vaší dobroty okolím.

Doufám, že vám tyto charakteristiky daly alespoň širší vhled do vašeho měsíčního znamení. Při konkrétnějším pohledu na osobní horoskop záleží dále, ve kterém domě se Luna přímo nachází. To totiž určuje, ve které životní oblasti se potýkáme s emocemi a pocity nejvíce. K určení domu je nutné znát přesný čas narození.


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: cff32229d1c133a4df42e69bd1efbcdf3e20eb24
Obrázek: 8a18a1b76955f1806594e05023a2b9cfad47d6d8
Obrázek: bd06281e9912ec91c9148cad86e2dd4161c81979
Obrázek: d8d755bfd90b84c43cae3b590b19f5065c02a254
Obrázek: Rychlé hubnutí a jojo efekt