Gleidshop
Hlavní baner

Čím obdarovat maminku na Den matek? Připravte jí sladké překvapení

Koupit mamince ke Dni matek květinu a čokoládu, je klasika. Zkuste letos překvapit a sladkou dobrůtku jí vyrobit. Mám pro vás 3 snadné, rychlé a nesmírně dobré recepty, všechny navíc ve "zdravém" provedení!

 

freepik.com

 

Kokosové kuličky

Suroviny:

  • 10dk strouhaného kokosu,
  • 2 lžíce rýžového sirupu,
  • 2 lžíce kokosového oleje (pokojové teploty),
  • kakao/strouhaný kokos na obalování.

 

Rozmixujte kokos na jemno a přimíchejte k němu rýžový sirup a kokosový olej. Vše promíchejte na hmotu, ze které budete moct vytvořit kuličky. Ty potom obalte ve vámi zvolené variantě - kakau nebo kokosu. Kuličky můžete ještě před obalením namáčet v rozpuštěné čokoládě, což je sice krásnější a sladší, ale kaloričtější varianta.

 

Lískové ořechy ve švestkách

Suroviny:

  • 30 ks lískových ořechů,
  • 30 ks sušených švestek (vypeckovaných),
  • čokoláda na vaření,
  • kokos/kakao na obalování.

 

Švestky naplňte lískovými ořechy. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Hotové balíčky švestek namáčejte v čokoládě a ještě teplé je obalujte v kokosu, kakau či jiné pochutině. Hotové balíčky nechte vychladnout a máte hotovo.

 

Povidloví ježečci

Suroviny:

  • 10dk švestkových povidel,
  • 30dl vody,
  • 5g mořské řasy Agar,
  • 3 lžíce rumu,
  • hrníček nasekaných mandlí,
  • hrníček opražených slunečnicových semínek.

 

Povidla, rum, vodu a mořskou řasu rozmíchejte a nechte projít varem. Potom směs odstavte a nechte chvíli vychladnout. Přimíchejte nasekané mandle a opražená slunečnicová semínka. Z této hmoty potom tvarujte "kuličky" - spíše střapaté ježečky. Ty poté nechte zcela ztuhnout v lednici.

 

Všechny tyhle dobroty stačí nakonec hezky zabalit a s přáním a poděkováním předat vaší mamince :)

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Doležalová

jídlem ke zdraví :)

Lucie je milovnicí jídla. Velmi ráda cestuje společně s manželem v obytném autě. Cesta je cíl. Na cestách se nechává inspirovat různými kulturami nejen ve vztahu k jídlu. V jejích článcích naleznete tipy jak neplýtvat, jíst zdravě a z dosažitelných zdrojů.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Proč do všech nápojů neustále přidávat cukr? Není to nic zdravého, naopak v horkých letních dnech vás může dehydrovat. Představím vám proto tři lahodné příchutě limonád, do kterých se zamilujete i bez cukru. 

30.7.2019
Hodnocení:

Tímhle vláčným zákuskem vykouzlíte úsměv na rtech každému, kdo ho ochutná.

5.7.2019
Hodnocení:

Inspirace není nikdy dost. Jsem zastáncem nenáročného vaření z jednoduchých a základních surovin, které nezruinuje naše peněženky, ani naše postavy. Pokud už delší dobu přemýšlíte, čím byste obohatili zajetý jídelníček, mrkněte na pár dalších receptů, které mi prošly nedávno v kuchyni pod rukama. Navíc je švestková a cuketová sezona. Z těchto dvou podzimních hvězd tam na vás taky něco čeká... :)

15.10.2020
Hodnocení:

Recept, který vás zahřeje při chladnějších podzimních večerech.

8.10.2019
Hodnocení: