Koupit mamince ke Dni matek květinu a čokoládu, je klasika. Zkuste letos překvapit a sladkou dobrůtku jí vyrobit. Mám pro vás 3 snadné, rychlé a nesmírně dobré recepty, všechny navíc ve "zdravém" provedení!
Suroviny:
Rozmixujte kokos na jemno a přimíchejte k němu rýžový sirup a kokosový olej. Vše promíchejte na hmotu, ze které budete moct vytvořit kuličky. Ty potom obalte ve vámi zvolené variantě - kakau nebo kokosu. Kuličky můžete ještě před obalením namáčet v rozpuštěné čokoládě, což je sice krásnější a sladší, ale kaloričtější varianta.
Suroviny:
Švestky naplňte lískovými ořechy. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Hotové balíčky švestek namáčejte v čokoládě a ještě teplé je obalujte v kokosu, kakau či jiné pochutině. Hotové balíčky nechte vychladnout a máte hotovo.
Suroviny:
Povidla, rum, vodu a mořskou řasu rozmíchejte a nechte projít varem. Potom směs odstavte a nechte chvíli vychladnout. Přimíchejte nasekané mandle a opražená slunečnicová semínka. Z této hmoty potom tvarujte "kuličky" - spíše střapaté ježečky. Ty poté nechte zcela ztuhnout v lednici.
Všechny tyhle dobroty stačí nakonec hezky zabalit a s přáním a poděkováním předat vaší mamince :)
![]() |
Lucie Doležalovájídlem ke zdraví :)Lucie je milovnicí jídla. Velmi ráda cestuje společně s manželem v obytném autě. Cesta je cíl. Na cestách se nechává inspirovat různými kulturami nejen ve vztahu k jídlu. V jejích článcích naleznete tipy jak neplýtvat, jíst zdravě a z dosažitelných zdrojů. Profil |
Zaujal vás článek? Sdílejte ho se svými přáteli |
Ani vánoční ubrus na stole nám nemůže zabránit zavzpomínat na léto. I když v zimě nejčastěji sahám po horkých polévkách a jiných hřejivých "comfort foods", někdy dostanu chuť na něco lehčího, čerstvého a křupavého. Přes týden vařím jídla, která lze v práci ohřát druhý den, o víkendu potom nejčastěji zkouším taková, která je nutné jíst hned po připravení. A pokud máte doma masožrouta (jako já), můžete jednoduše vyměnit tofu za kousky kuřecího masa.