Gleidshop
Eshop

Čím obdarovat maminku na Den matek? Připravte jí sladké překvapení

Koupit mamince ke Dni matek květinu a čokoládu, je klasika. Zkuste letos překvapit a sladkou dobrůtku jí vyrobit. Mám pro vás 3 snadné, rychlé a nesmírně dobré recepty, všechny navíc ve "zdravém" provedení!

 

freepik.com

 

Kokosové kuličky

Suroviny:

  • 10dk strouhaného kokosu,
  • 2 lžíce rýžového sirupu,
  • 2 lžíce kokosového oleje (pokojové teploty),
  • kakao/strouhaný kokos na obalování.

 

Rozmixujte kokos na jemno a přimíchejte k němu rýžový sirup a kokosový olej. Vše promíchejte na hmotu, ze které budete moct vytvořit kuličky. Ty potom obalte ve vámi zvolené variantě - kakau nebo kokosu. Kuličky můžete ještě před obalením namáčet v rozpuštěné čokoládě, což je sice krásnější a sladší, ale kaloričtější varianta.

 

Lískové ořechy ve švestkách

Suroviny:

  • 30 ks lískových ořechů,
  • 30 ks sušených švestek (vypeckovaných),
  • čokoláda na vaření,
  • kokos/kakao na obalování.

 

Švestky naplňte lískovými ořechy. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Hotové balíčky švestek namáčejte v čokoládě a ještě teplé je obalujte v kokosu, kakau či jiné pochutině. Hotové balíčky nechte vychladnout a máte hotovo.

 

Povidloví ježečci

Suroviny:

  • 10dk švestkových povidel,
  • 30dl vody,
  • 5g mořské řasy Agar,
  • 3 lžíce rumu,
  • hrníček nasekaných mandlí,
  • hrníček opražených slunečnicových semínek.

 

Povidla, rum, vodu a mořskou řasu rozmíchejte a nechte projít varem. Potom směs odstavte a nechte chvíli vychladnout. Přimíchejte nasekané mandle a opražená slunečnicová semínka. Z této hmoty potom tvarujte "kuličky" - spíše střapaté ježečky. Ty poté nechte zcela ztuhnout v lednici.

 

Všechny tyhle dobroty stačí nakonec hezky zabalit a s přáním a poděkováním předat vaší mamince :)

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Doležalová

jídlem ke zdraví :)

Lucie je milovnicí jídla. Velmi ráda cestuje společně s manželem v obytném autě. Cesta je cíl. Na cestách se nechává inspirovat různými kulturami nejen ve vztahu k jídlu. V jejích článcích naleznete tipy jak neplýtvat, jíst zdravě a z dosažitelných zdrojů.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Tento recept je pro ty, kteří, stejně jako já, nedokázali zařadit jáhly do svého běžného jídelníčku. Občas je v nějakém afektu koupím a občas i třikrát a pak mám doma jáhlové nadělení. Takže co s vámi, holky jedny? Dezert či snídani!
27.10.2017
Hodnocení:
Mrkev je zdravá zelenina, bohatá na beta karoten, který v těle působí jako antioxidant a chrání pokožku před poškozením. Zařaďme ji proto do jídelníčku ještě před první opalovačkou! Vaše kůže to rozhodně ocení.
20.5.2016
Hodnocení:

Ve středu 6. března začalo jarní postní období, které bude trvat až do soboty před Velikonocemi do tzv. Bílé soboty. V tento čas se hodí ulevit svému trávicímu traktu a uvařit si tyto odlehčené dobroty.

19.3.2019
Hodnocení:

Čím potěšit svoje chuťové buňky, ochladit se v horkém počasí a zároveň potěšit svoje tělo? Letní snadné a rychlé recepty podle praktické ayurvédy od Ivy Georgievové.

25.6.2019
Hodnocení: