Gleidshop
Eshop

Čím obdarovat maminku na Den matek? Připravte jí sladké překvapení

Koupit mamince ke Dni matek květinu a čokoládu, je klasika. Zkuste letos překvapit a sladkou dobrůtku jí vyrobit. Mám pro vás 3 snadné, rychlé a nesmírně dobré recepty, všechny navíc ve "zdravém" provedení!

 

freepik.com

 

Kokosové kuličky

Suroviny:

  • 10dk strouhaného kokosu,
  • 2 lžíce rýžového sirupu,
  • 2 lžíce kokosového oleje (pokojové teploty),
  • kakao/strouhaný kokos na obalování.

 

Rozmixujte kokos na jemno a přimíchejte k němu rýžový sirup a kokosový olej. Vše promíchejte na hmotu, ze které budete moct vytvořit kuličky. Ty potom obalte ve vámi zvolené variantě - kakau nebo kokosu. Kuličky můžete ještě před obalením namáčet v rozpuštěné čokoládě, což je sice krásnější a sladší, ale kaloričtější varianta.

 

Lískové ořechy ve švestkách

Suroviny:

  • 30 ks lískových ořechů,
  • 30 ks sušených švestek (vypeckovaných),
  • čokoláda na vaření,
  • kokos/kakao na obalování.

 

Švestky naplňte lískovými ořechy. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Hotové balíčky švestek namáčejte v čokoládě a ještě teplé je obalujte v kokosu, kakau či jiné pochutině. Hotové balíčky nechte vychladnout a máte hotovo.

 

Povidloví ježečci

Suroviny:

  • 10dk švestkových povidel,
  • 30dl vody,
  • 5g mořské řasy Agar,
  • 3 lžíce rumu,
  • hrníček nasekaných mandlí,
  • hrníček opražených slunečnicových semínek.

 

Povidla, rum, vodu a mořskou řasu rozmíchejte a nechte projít varem. Potom směs odstavte a nechte chvíli vychladnout. Přimíchejte nasekané mandle a opražená slunečnicová semínka. Z této hmoty potom tvarujte "kuličky" - spíše střapaté ježečky. Ty poté nechte zcela ztuhnout v lednici.

 

Všechny tyhle dobroty stačí nakonec hezky zabalit a s přáním a poděkováním předat vaší mamince :)

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Lucie Doležalová

jídlem ke zdraví :)

Lucie je milovnicí jídla. Velmi ráda cestuje společně s manželem v obytném autě. Cesta je cíl. Na cestách se nechává inspirovat různými kulturami nejen ve vztahu k jídlu. V jejích článcích naleznete tipy jak neplýtvat, jíst zdravě a z dosažitelných zdrojů.

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Co se takhle blýsknout a připravit o víkendu pro rodinu nebo pro návštěvu něco nového, neotřelého a našim jazýčkům nepoznaného?! Zkuste quiche (slaný koláč) připravený se sezónní surovinou jakou je fenykl v kombinaci s kozím sýrem a sušenými rajčaty.

5.1.2018
Hodnocení:

O víkendu jsme se s maminkou daly do pečení vánočního cukroví a já si uvědomila, že se nemůžu nepodělit o recept na moje nejoblíbenější - marcipánové čtverečky. Jsou křehoučké, voní jako Vánoce a když je uděláte dostatečně malinké, vlastně se ani nepočítají do denního kalorického příjmu (že ne?).

13.12.2018
Hodnocení:

Venku je stále ještě pořádná zima a sluníčka není mnoho. V dnešním článku vám proto představím recepty plné železa a suroviny, které v tomto období tělo podpoří. 

 

12.2.2019
Hodnocení:

Červený meloun je skvělý na zchlazení, nemusíte ho ale konzumovat pouze "za syrova", zkuse z něj připravit tyhle 4 dobrůtky.

27.6.2018
Hodnocení: