Gleidshop
Hlavní baner

Chléb z celozrnné mouky a lněným semínkem

Jednoduchý recept na výborný chléb z celozrnné mouky. Zkuste ho i vy.

 

Ingredience:

- 400g špaldové mouky celozrnné

- 200g žitné mouky celozrnné

- 380-400ml vlažné vody

- 1 hrst dýňových semínek

- 2 lžíce lněných semínek

- 20g droždí

- 1 lžička soli

 

Postup přípravy:

Smícháme celozrnné mouky, semínka a sůl. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a mícháme dokud se nám nerozpustí. Necháme zhruba čtvrt hodiny odpočinout. Po uplynutí přiléváme zbytek vody, mícháním postupně zapracováváme mouku po stranách v misce. Těsto překlopíme do formy a necháme kynout minimálně půl hodiny v teplé místnosti. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 50-55 minut.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Jistě to každý znáte - jedete na hory a není čas na pořádné stravování, stánky překupují rychlojídly jako párky v rohlíku a smaženým sýrem v housce. To zrovna vyčerpanému tělu po lyžovačce nesvědčí. Přináším vám pár rad, jak se jim vyhnout a jak nabrat znovu sílu na sport.

6.3.2019
Hodnocení:
Zdravím vás z kouzelné Anglie, kde se nám letos urodilo opravdu hodně jablek a dýní nevídaných rozměrů. A tak jsem spojila pár věcí dohromady a vznikl z toho následující recept na knedlíčky, které se dají použít také jako příloha.
22.11.2017
Hodnocení:
Znáte to - koupili jste si avokádo, ale teď najednou nevíte, kdy je ta správná doba na to ho sníst. Máme několik tipů!
8.5.2018
Hodnocení:

Máme tu opět přísun čerstvých a ověřených receptů od úžasné Ivy Georgievové, která se zabývá praktickou ayurvédou. Nejen, že jsou její recepty snadné a ze sezónních potravin... Jsou dokonce zdravé a a dokonale se hodí na podporu organismu v daném období. 

23.8.2019
Hodnocení: