Gleidshop
Eshop

Chléb z celozrnné mouky a lněným semínkem

Jednoduchý recept na výborný chléb z celozrnné mouky. Zkuste ho i vy.

 

Ingredience:

- 400g špaldové mouky celozrnné

- 200g žitné mouky celozrnné

- 380-400ml vlažné vody

- 1 hrst dýňových semínek

- 2 lžíce lněných semínek

- 20g droždí

- 1 lžička soli

 

Postup přípravy:

Smícháme celozrnné mouky, semínka a sůl. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a mícháme dokud se nám nerozpustí. Necháme zhruba čtvrt hodiny odpočinout. Po uplynutí přiléváme zbytek vody, mícháním postupně zapracováváme mouku po stranách v misce. Těsto překlopíme do formy a necháme kynout minimálně půl hodiny v teplé místnosti. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 50-55 minut.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Dochází vám nápady na jednoduchá jídla? Propadli jste také v tomto období pečení domácího pečiva? Zkuste si se mnou upéct tradiční španělské tapas, tedy rychlé občerstvení, bocadillos. Pokud nemáte čas na pečení, zkuste recept alespoň z kupované bagetky.

18.5.2020
Hodnocení:

Mnoho z nás žen upouští od zdravé stravy právě v zimním období, přitom jsme měly už tak pěkně našlápnuto od léta že?! Pojďte to změnit a zkuste můj podzimní salát a k němu lehkou rybu. Zima vám jistojistě nebude, tyto chutě vám totiž připomenou letní dovolenou.

3.12.2019
Hodnocení:

Letos jsem vyzkoušela jahodový sirup, je skvělý a dlouho u nás nevydrží. Tak jestli máte dlouho plodící jahody a už nevíte co s úrodou, tak nezapomeňte na sirup. V zimě se bude hodit.

5.8.2016
Hodnocení:

Dávka inspirace a chutných receptů na prosinec od naší redaktorky, která aplikuje praktickou Ayurvedu, Ivy Georgievové. Pro příjemný a voňavý adventní čas.

8.12.2017
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Stáhněte si nás do telefonu

Náš Facebook

Náš Instagram

Instagram