Gleidshop
Hlavní baner

Chléb z celozrnné mouky a lněným semínkem

Jednoduchý recept na výborný chléb z celozrnné mouky. Zkuste ho i vy.

 

Ingredience:

- 400g špaldové mouky celozrnné

- 200g žitné mouky celozrnné

- 380-400ml vlažné vody

- 1 hrst dýňových semínek

- 2 lžíce lněných semínek

- 20g droždí

- 1 lžička soli

 

Postup přípravy:

Smícháme celozrnné mouky, semínka a sůl. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a mícháme dokud se nám nerozpustí. Necháme zhruba čtvrt hodiny odpočinout. Po uplynutí přiléváme zbytek vody, mícháním postupně zapracováváme mouku po stranách v misce. Těsto překlopíme do formy a necháme kynout minimálně půl hodiny v teplé místnosti. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 50-55 minut.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Zahrádkáři v tomto období zažívají cuketové žně. Ať už mezi ně patříte nebo ne, zkuste tyto výborné cuketové recepty! Pečené cuketové květy jako v Itálii, veganské cuketové brownies, cuketový koláč s kozím sýrem... Sklízejte a radujte se!

10.8.2020
Hodnocení:

Tradiční recepty z praktické Ayurvédy od Ive Georgievové. Jak jinak než ze sezónní zeleniny a ovoce, které v kombinaci s ostatními potravinami vytvoří lahodný a podpůrný pokrm pro náš organismus.  

16.9.2019
Hodnocení:

Dýňová sezóna už se nám pomalu, ale jistě blíží a určitě se nevyplatí si ji nechat ujít. Dýně je totiž velmi prospěšná pro naše zdraví. Patří mezi velmi zásadité potraviny s vysokým obsahem vlákniny, a tak přispívá ke zdraví střevní mikroflóry a správnému zažívání.

4.9.2020
Hodnocení:

Štedrovnice, štědrovka, calta, houska, pletenice, štrucle, štrycle to jsou jména pro naší oblíbenou vánočku. Já bych vám jí chtěla představit trochu netradičně - plněnou mákem.

13.12.2019
Hodnocení: