Gleidshop
Hlavní baner

Chléb z celozrnné mouky a lněným semínkem

Jednoduchý recept na výborný chléb z celozrnné mouky. Zkuste ho i vy.

 

Ingredience:

- 400g špaldové mouky celozrnné

- 200g žitné mouky celozrnné

- 380-400ml vlažné vody

- 1 hrst dýňových semínek

- 2 lžíce lněných semínek

- 20g droždí

- 1 lžička soli

 

Postup přípravy:

Smícháme celozrnné mouky, semínka a sůl. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme vlažnou vodou a mícháme dokud se nám nerozpustí. Necháme zhruba čtvrt hodiny odpočinout. Po uplynutí přiléváme zbytek vody, mícháním postupně zapracováváme mouku po stranách v misce. Těsto překlopíme do formy a necháme kynout minimálně půl hodiny v teplé místnosti. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 50-55 minut.

Celkové hodnocení:

Vaše hodnocení:

foto-redaktor

Hana Páralová

blogerka

Profil
Zaujal vás článek?

Sdílejte ho se svými přáteli

Kari zná určitě každá z vás. Na tento recept jsem přišla během cest po Francii s mým manželem, který trval na tom, že se o něj musím podělit. Je plný zdraví prospěšných superpotravin, které vám v této době nakopnou imunitní systém a krásně hraje barvami, takže bude lahodit i oku.

15.4.2020
Hodnocení:

Mlsat se dá i bez hříchu. Stačí si koláč odlehčit bezlepkovou moukou a lehkou ricottou. Jak na něj? A jak se vypořádat s bezlepkovou dietou při pobytu v Itálii?

12.3.2019
Hodnocení:

Odlehčené ayurvédské recepty na období Velikonoc od naší redaktorky Ivy Georgievové.

17.4.2019
Hodnocení:

Inspirace není nikdy dost. Jsem zastáncem nenáročného vaření z jednoduchých a základních surovin, které nezruinuje naše peněženky, ani naše postavy. Pokud už delší dobu přemýšlíte, čím byste obohatili zajetý jídelníček, mrkněte na pár dalších receptů, které mi prošly nedávno v kuchyni pod rukama. Navíc je švestková a cuketová sezona. Z těchto dvou podzimních hvězd tam na vás taky něco čeká... :)

15.10.2020
Hodnocení:

Vyhledávání

O nás

Stáhněte si nás do telefonu

Náš Facebook

Náš Instagram