Chcete lépe spát nebo mít harmonický vztah? Zařiďte si ložnici podle Feng Shui

Ložnice není vůbec obyčejné místo. Je to prostor, který neslouží pouze ke spánku, ale jsme v něm skutečně sami sebou. Tady odpočíváme, regenerujeme své síly po náročném dni, ale také rozvíjíme své intimní vztahy. Trávíme v ní až třetinu svého života, a proto bychom zařizování ložnice měli věnovat dostatek času a pozornosti. Jak tedy správně postupovat, pokud chceme mít harmonickou ložnici podle zásad Feng Shui?

Obrázek: a6700631c601e07a8c40d37ca88a3772d4d73df6
Zdroj: pixabay.com

VEZMĚME TO OD PODLAHY

Ideální podlaha je dřevěná, protože dřevo velmi účinně přitahuje qi (qi je základní energie v tradičním čínském pojetí světa). Obvykle také platí, že čím je dřevo tvrdší a starší, tím více energie qi obsahuje. Velkou výhodou dřeva je, že krásně vypadá, snadno se udržuje v čistotě a nechytá se na něj prach ani roztoči. Další velmi pěknou možností podlahové krytiny jsou různé rohože z kokosových vláken, sisalu, mořské trávy nebo rákosu. Nevýhodami u nich jsou však vyšší cena a obtížná údržba.

DVEŘE A OKNA

V nejlepším případě by měly do naší ložnice vést pouze jedny dveře. Více dveří znamená totiž více proudů energie qi, které nás později mohou vytrhávat z odpočinku. Vždy bychom měli mít na paměti, že z pozice spící osoby je dobré vidět na dveře. Pokud z jakéhokoliv důvodu z postele na dveře nevidíme, stačí, když na zeď naproti postele umístíme zrcadlo tak, aby zachycovalo vchod do místnosti, a problém bude rázem vyřešen.

Okna jsou v ložnici sice velice důležitá, protože dodávají přírodní světlo, ale neměly by být v blízkosti postele. Z důvodu již zmíněného proudění energie, ale také nepříjemného průvanu.

POHRAJME SI S BARVAMI

Barvy mají v našem životě nezastupitelné místo, ovlivňují nás a naší náladu. Možná víc, než si dovedeme vůbec představit. Působí na nás všude a neustále. Proč jich tedy také nevyužít k dosažení našich přání a harmonie? Například pokud je naše ložnice laděná do růžova, přitahuje lásku a romantiku, červená je zase symbolem vášně a ohně. Zelená barva v ložnici je dobrá pro zdraví, léčení, a peníze.  Záleží jen na nás, co zrovna chceme do svého života přitahovat.

DOMINANTOU LOŽNICE JE VŽDY POSTEL

Kam s ní? To je asi hlavní otázka, kterou si při zařizování ložnice položíme. Umístění postele je velmi důležité, obzvlášť její pozice vůči vchodovým dveřím. Měla by od nich stát, co možná nejdále. Čím dále totiž postel ode dveří stojí, tím větší kontrolu nad svým prostorem a životem máme. Zúžené zorné pole z pozice v posteli může potlačovat qi, tedy energii člověka a jeho životní vize. A naopak, čím více prostoru máme před postelí, tím více se náš život rozvíjí, dýchá a zlepšuje.

Například umístění nohou postele proti zdi může způsobit problémy v kariéře. Ale naopak čelo postele by stát u pevné zdi mělo, protože nám tak poskytne silný pocit podpory a bezpečí. Když je čelo postele v místnosti volně, náš život, vztahy a kariéra postrádají oporu.

DEKORACE JAKO SYMBOL NAŠEHO PŘÁNÍ

Vyzdobit si ložnici můžeme prakticky čímkoliv. Fantazii se meze nekladou, ale i tady bychom měli pečlivě zvažovat, jakou výzdobu do své ložnice umístíme. Pokud si přejeme podpořit náš partnerský vztah, je dobré k tomu využít romantické obrázky. Při umísťování dekorací jako jsou svíčky, polštářky, sošky, apod., bychom měli mít stále na paměti symboliku dvou. To znamená například dvě stejně velké svíčky. Jenom tak v našem vztahu bude vládnout rovnováha.

ZLODĚJI KLIDNÉHO SPÁNKU

 Pokud chceme v noci klidně spát a ráno se vzbudit odpočatí, některé věci bychom měli nechat přede dveřmi naší ložnice. Tady je jejich krátký seznam:

  • TELEFON – ač se to pro někoho zdá nepředstavitelné, je to tak. Pokud bez svého telefonu přece jenom nemůžeme usnout, měli bychom ho alespoň na noc vypínat.
  • TELEVIZE, RÁDIO, POČÍTAČ a jakákoliv jiná elektronika. Jsou to totiž zabijáci vztahů číslo jedna. Ve své ložnici bychom měli usínat ve dvou. Nemusí tam být s námi ještě celá rodina Simpsonových, Carrie Bradshaw nebo Sběratele kostí...
  • HROMADY KNIH, PAPÍRŮ, UČENÍ, ÚČTŮ -  to všechno rozptyluje naší mysl a nenechá nás klidně spát. Přestaňme konečně hromadit nebo přesuňme své hromady jinam. Ony tam na nás určitě rády počkají.

A tou nejdůležitější radou při zařizování ložnice je, že vždy záleží především na našem vkusu, snech a přáních. Protože jen my ve své ložnici budeme každý den odpočívat a snít ty nejkrásnější a nejtajnější sny.

Reklama

Podobné články

Obrázek: c43f1e468df2356e5e281ec6e606d26f78c8cf1b
Obrázek: dd3e41fffb7b4edfe554bc2a4961d3d4ec2951f6
Obrázek: 149c9a8613d614beee8d0af73f8cc184656747d0
Obrázek: 694ec13b845f16ae4c6c45897c11ed9e5c369ac1
Obrázek: pravda o dietách