Nechte se okouzlit ostrovem Fuerteventura (Kanárské ostrovy)

Ráda bych vám dnes povyprávěla o mém cestování ostrovem Fuerteventura, kde jsem také nějaký čas pracovala. Zdaleka jsem nestihla projet všechno, ale beru to jako příležitost a hodlám se na tohle magické místo jednou v budoucnu určitě vrátit. Jeho krásy jsou totiž nesčetné.

Obrázek: 567a9f2d61e1db90c4e8277769e45cb02ace7dc7
Zdroj: Eva Stiborová

Začněme tedy již u názvu. „Fuerte“ znamená silný a „ventura“ může znamenat zážitek, dobrodružství, štěstí a v neposlední řadě také vítr. Ano, vítr je tu opravdu silný a bude vás mile rád doprovázet na každém kroku ( a proto pozor na klobouky). Je to ale spíše výhoda, jelikož ostrov leží velmi blízko pobřeží Afriky (asi 100 km), tudíž sluneční paprsky pálí opravdu velmi silně a vítr to takto krásně kompenzuje. Pocitově je vám tady příjemně a zároveň se opálíte, ani nevíte jak. Nezapomeňte ovšem na opalovací krém s vysokým faktorem! Vítr vás oklame. Za svůj pobyt jsem potkala nejednoho bědujícího turistu rudého jak raka.


Ostrov Fuerteventura doplňuje Kanárské ostrovy a zároveň je součástí Španělska. Omývají ho vlny Atlantského oceánu a jeho krajina by se dala popsat jako spíše pouštní a plná sopečných hornin. Tento ostrov má nejdelší pobřeží ze všech ostrůvků „kanárů“ a vane k němu písek ze Sahary, tudíž tu najdete opravdu nádherné rozsáhlé pláže s jemným pouštním pískem. Ostrov má tvar nudle, na délku 85 km a na šířku 25 km. Ze severu na jih se autem dostanete velmi rychle (cca do 2 hodin).


Silnice jsou tu úžasně rovné a upravené, a tak se jede opravdu hladce. Kombinace větru, oceánu a dlouhého pobřeží dává jasný základ ráji surfařů. Pokud jste nadšenci do surfu, najdete zde spoustu škol či kurzů tohoto akčního sportu. Nebo se můžete kochat tím, jak tu profíci "válí" na prknech. Pojďme se tedy podívat na mnou ověřené tipy pro vás, pokud se rozhodnete tento půvabný ostrov navštívit.
 

Užijte si radovánky v městečku Corralejo

Městečko Corralejo se nachází na samém severu ostrova. Naleznete zde například pláž s výstižným názvem Popcorn Playa, která je místo písku plná kamínků ve tvaru popkornu. V centru se můžete vyfotit v náručí sochy, Matky Země, a pak třeba zajít někam na oběd. Mohu 100% doporučit výbornou restauraci Pizzeria Ristorante da Fabbio. Nachází se zde také aqua park či přístav, ze kterého se trajektem můžete velmi rychle přepravit na vedlejší ostrůvek Lobos a prozkoumat i jeho krásy.
 

Vydejte se do ráje zvaného El Cotillo

Kousek od Corraleja naleznete nádhernou pláž El Cotillo, kde si budete připadat doslova jako v ráji. Krásný bílý písek, průzračná tyrkysová voda a výhledy na červenobílý maják v dáli či na nadšené paraglaidisty.


Kousek odtud po kamenné cestě se nachází další méně známá a velice dechberoucí pláž, Playa de las Águilas. Chvíli před tím, než k ní dorazíte, rozprostře se před vámi dole pod útesem. Už tento výhled sám o sobě stojí za to! Poté sestoupáte po schodech dolů a můžete užívat této rozsáhlé pláže.
 

Navštivte turisty oblíbené město Caleta de Fuste

Přes hlavní město Puerto del Rosario, kde se nachází také letiště a další přístav, se dostanete do středu ostrova na východě, konkrétně do města Caleta de Fuste. Zde naleznete mnoho barů, restaurací, hotelů a také pláží. Toto místo působí živě, ale zároveň je poklidným turistickým centrem.


Doporučuji vám navštívit výbornou restauraci Fado Rock, bar Aloha nebo si zapět karaoke v Piero’s Café. Nachází se tu mimo jiné i rozsáhlý golfový klub. Můžete si tak zpestřit pobyt, pokud jste fanoušky tohoto sportu. Cestou dál na jih narazíte na Oasis Park, zoologickou a zároveň botanickou zahradu se spoustou zeleně. Určitě stojí za návštěvu.
 

Objevujte i další přednosti ostrova Fuerteventura

Ještě dále na jih objevíte další zázračné pláže a oblasti. Například pláže Playa de Sotavento de Jandia s úžasnými písečnými dunami nebo Playa del Matorral poblíž majáku Farro de Morro Jable, kde se světlý písek mísí s černým sopečným. I přesto zůstává velmi jemný. Z Morro Jable pak můžete přejet na západní pobřeží a pláž Playa de Cofete, která je prý opravdu úchvatným zážitkem. Zajímavostí je, že se zde točily některé scény kultovního filmu Star Wars. Za touto pláží se určitě jednou vrátím i já.

Na tomto kouzelném ostrůvku je ještě spousta míst k probádání. Například oblasti Ajuy, Betancuría, Tuineje, Antigua, La Oliva a podobně. Doufám, že vám o nich povím někdy příště.


 

Reklama

Podobné články

Obrázek: 7a0a9c10c065d2e261dbf896ac5ad1eb66c5ddbd
Obrázek: db6d9eaf51a374265cfa7d1801f0deb167ffc901
Obrázek: recept na zdravé měkké perníčky
Obrázek: ca084456a5ef370e5d3a4acb86e97ff58d4fe83e
Obrázek: ef2bfd8e2b571d95b1ecb30ec2250136028d8a83