Svatební účesy a líčení na svatbu. Trendy v roce 2022

Svatební den je pro většinu žen jedním z nejdůležitějších dnů v jejich životě. Vyplatí se proto na něj důkladně připravit a rozhodně nenechat nic náhodě. Svěřit se v tento den do rukou profesionálních kadeřníků, kosmetiček a vizážistek vám ušetří spoustu starostí a můžete se také spolehnout, že make-up i účes vám vydrží až do dalšího rána. A co se tedy v tomto roce nosí a jaké jsou trendy ve svatebním hairstylingu a make-upu?

Svatební trendy účesy 2022
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva

Trendy svatební a společenské účesy pro rok 2022
 

Jaké účesy jsou v tomto roce trendy a co se nejvíce nosí?

Určitě jsou v módě velice ležérní účesy, které se hodí k módním stylům „Boho svateb“. Květiny, věnečky, nejlépe z živých květin, doplňují styl šatů. Vlasy jsou ale velice důmyslně upravené, jen vše vypadá naprosto přirozeně. Většinou jsou velmi mírně zvlněné tak, aby vypadaly jako den po mytí. Nechávají se buď rozpuštěné nebo „ledabyle“ sepnuté a mírně propletené. 

Je však dobré myslet předem na kvalitu vlasů, dokonalý střih a odstín. Jemný melír, balayage nebo kombinace více odstínů vždy dodá hloubku a pohyb ve vlasech. Jednobarevný odstín totiž nedá tolik vyniknout takto upravenému účesu. Kontrasty ale nejsou na místě a proto je dobré, držet se i tady přirozenosti a docílit odstínů, které ladí tón v tónu.

 

Účes by měl lichotit tvaru vašeho obličeje

I letos je trendy pěšinka uprostřed a volné pramínky vlasů lemující kontury obličeje. Pozor ale na tvar obličeje. Pokud máte vysoké a širší čelo nebo hodně kulatý obličej, volte raději pěšinku na straně. Každopádně spuštěné pramínky kolem obličeje změkčí všechny hrany a opticky zúží kulaté a široké tváře.
 

Účes na svatbu
Svatební účes v boho stylu
Trendy svatební účesy
Svatební účes s ozdobou


Zapletené vlasy jsou nestárnoucím trendem

Stále se nosí zapletené vlasy, kdy se každý cop důmyslně „povoluje“, mírně povytáhne každá část spletení. Prameny se pak splétají různě do sebe a povolené připevňují nejlépe k základnímu culíku nebo na podložku. Předem se vlasy musí vyfoukat a navlnit kulmou (určitě s použitím tepelné ochrany), protože potom jsou vlasy hladké, lesklé a dobře se tvarují. Vytvářet tento účes na nemytých vlasech nebude nikdy hezký, vlasy budou nakreplé a matné. I krásně vyfoukané vlasy do hladka sepnuté v culíku nebo poloculíku a spuštěnými pramínky kolem obličeje je in.

 

Jaký zvolit účes, když jsou vlasy krátké?

Účesy z krátkých vlasů jsou ležérně poskládané, někdy jemně navlněné a zdobí je korunka nebo květiny. Kadeřník umí sepnout i krátké mikádo a za pomocí krepovací kulmy a pudru pro zdrsnění vlasů u kořínků dokáže vytvořit i objem od hlavy, který tam chybí. Ale vše v trendu přirozené volnosti a často minimalismu.

Ale pozor! Naproti tomu se do popředí také dostávají velice sofistikované a propracované účesy, někdy až nebesky vysoké. Základem jsou elegantní uzly většinou s podložkou a příčesy, s kterými je možné takto bohatý zdobený účes vytvořit. S každým pramenem vlasů si kadeřník pohraje, prameny jsou také často zapletené a důmyslně „povolené“. Délku a hustotu lze docílit i prodlužováním vlasů. Z 50 cm husté délky se dá prostě tvořit! Účesy doplňují velmi zdobené a honosné šaty a i hodně výrazné líčení. Chce to odvahu, ale některé mladé krásné ženy to umí nosit.
 

Svatební účes a líčení
Svatební účes z krátkých vlasů
Svatební účes drdol


Účes zvolte s ohledem na svého nastávajícího manžela

Na co ještě nezapomeňte! Určitě na výšku partnera. Příliš vysoký účes (plus připočítejte podpatky) by neměl přesáhnout jeho výšku. 

 

Nezapomeňte si u svého kadeřníka rezervovat termín a myslete i na zkoušku svatebního účesu 

Nezapomeňte si také včas rezervovat termín u kadeřníka jak na svatbu, tak i na zkoušku. Zkoušku nevynechejte, nervozita je i tak a nevědět, jak to dopadne s účesem je zbytečná starost. A rozhodně přineste obrázek vašich šatů, určitě nám řekněte, jaké plánujete květiny a celkový styl svatby. Také máme rádi obrázky! Není nad to si ukázat účesy, které se vám líbí hned na zkoušce. 
 

Svatební trendy účesů 2022


Trendy svatebního líčení 2022

Chceme, aby byl pro nás svatební den velmi krásným a celoživotním zážitkem, proto je velice důležitý nejen účes, ale i výběr svatebního líčení. Při výběru svatebního make-upu je důležité zohlednit nejen aktuální trendy, ale v první řadě musíme zohlednit co komu sluší:
 

  • Barvy očních stínů se odvíjejí od barvy vlasů, svatební kytice, ale i barvy svatebních šatů a obleku ženicha. Tento rok je ale důležité aplikovat jemné odstíny barev a důkladně stíny zapracovat štětcem, aby vydržely co nejdéle. Proto bychom v tento důležitý den měly navštívit kosmetický salon, který se tímto líčením zabývá a nechat si poradit - JAK BÝT TOU NEJKRÁSNĚJŠÍ NEVĚSTOU. Doporučujeme navštívit salon alespoň měsíc před dnem D.
     
  • Na svatbu se stále hodí svěží make-up i barva rtů a dokonale upravené obočí. Umělé řasy se na svatební líčení hodí také, ale spíše jen jemné trsy do vnějšího koutku oka, pro tzv. mandličky. 
     
  • Naopak, co se nehodí jako svatební líčení pro rok 2022 je velmi silné líčení, příliš mnoho lesku na tváři, přehnané konturování a sytá barva rtů.
     
  • Líčení musí přečkat veškeré polibky příbuzných, slzy dojetí, ale i večerní a noční oslavy. Základem je tedy voděodolná řasenka, báze pod make-up a samotný make-up, který musí být nejen kvalitní, ale i dobře zapracovaný a vystínovaný. Pudr fixuje a zmatňuje, proto i on je hlavní rolí v tomto stylu líčení.
     
Svatební makeup
Vizážistka Jihlava
Trendy líčení na svatbu


Svatby začínají být v plném proudu. Nechte se tedy inspirovat a hlavně si svůj den užijte naplno!

Reklama

Podobné články

Obrázek: fe963a3f41d5b194bd6826fc1e4202b09ba1f20e
Obrázek: 9a42cc0cbd40db6eee80f94bc7f09bb003cbe4ce
Obrázek: e5431b5c80a107ea003166a57c2c5c39bf822894
Obrázek: 7314367ff6e6f4adcce2bfe0127a4680bad58b75
Obrázek: 7be2161206a447bab5a7d3b272fab625496e6474