Ofina podle tvaru obličeje. Víte, která vám bude slušet?

Chcete změnu, ale bojíte se radikální změny střihu nebo barvy? Zkuste ofinu. Ofina je prostě sexy. Dokáže změnit výraz celého obličeje, což je ideální pro ty, kteří chtějí něco nového, ovšem nemají odvahu pustit se do velkých akcí. Ale pozor, abyste si víc neuškodili! Několik rad odborníka a můžete jít na to. Jaké nedostatky dokáže ofina zakrýt a co umí?

Obrázek: 7e33bcb2d9a0c28b38d27ec57d97a66547aa26ac
Zdroj: Studio Helena

U kulatého obličeje bychom se měli snažit o optické prodloužení tváře. Toho dosáhneme delší ofinou, s částečně odkrytým čelem, nejlépe posazenou ke straně a lehce provzdušněnou nebo sestříhanou. Vyvarujte se foukání ofinu do objemu, lepší je dohladka a přirozeně. Naprosto nevhodná je rovná, hustá na tupo zastřižená ofina k obočí!

U hranatého obličeje se snažíme zjemnit ostré hrany a obličej udělat celkově něžnější. Tomuto tvaru obličeji bude slušet ofina sestříhaná na stranu, která příliš nezakrývá čelo, ale určitě zakryjte kouty. Ideální jsou jemné zvlněné delší ofiny na stranu, které tvoří romantický dojem. Vyvarujte se ofinám střiženým do rovna nebo hustým, do tupa střiženým. Zbytečně budete vypadat drsně a přísně.

Srdcovitému obličeji neboli trojúhelníkovému obličeji bude slušet klasická jemná vzdušná ofina. Také vám bude slušet prostříhaná patka, nebo kratší sestříhaná ofina posazená na stranu. Dejte jen pozor, aby ofina nebyla příliš široká a nerozšiřovala vám zbytečně čelo.

Podlouhlému obličeji bude slušet rovná ofina, která zakryje vysoké čelo a opticky zkrátí obličej. Můžete ji směrovat i na stranu, ale čím více zahalíte čelo, tím lépe. Nevhodná bude pro vás příliš krátká ofina.

Kdo má oválný obličej, má vyhráno, protože tomuto obličeji sluší všechny varianty. Oválný obličej je považován za ideální tvar obličeje.

Jak zjistit, jaký máte tvar obličeje? 

1. Svoje vlasy stáhněte do culíku tak, aby vlasy nebyly vidět. Krátké stáhněte třeba látkovou čelenkou.

2. Buďte odlíčená, make-up a líčidla vás budou mást.

3. Chce to větší zrcadlo a dobré světlo, nejlépe denní. Různé stíny nebo mžourající žárovka nad umyvadlem také pravdu neukážou.

4.  Teď už můžete posuzovat hranici kontur, lícní kosti, bradu, nos atd.

Nejlépe se nechte hodnotit i někým jiným. Sami jsme k sobě zbytečně kritičtí :)

Jaké nedostatky dokáže ofina zakrýt a co umí?

  • Vysoké čelo - plná ofina čelo opticky zkrátí a ideálně by měla být v jedné barvě (bez promelírování), abychom efekt zkrácení umocnili.
  • Vrásky na čele - když něco nemá být vidět, tohle je řešení bez injekcí.
  • Akné - i tady zakrýváme, ale pozor, dost často se pod ofinou trochu potíme a může nám to stav pleti ještě zhoršit.
  • Zjemní hrany v obličeji - dobře zvolenou ofinou, která se prodlužuje do stran, lehce zakryjeme hrany kontury a delší ofinou, nejlépe zvlněnou, i například výrazné lícní kosti.
  • Zmenší nos - bez ofiny bude větší nos vypadat o malinko větší, to samozřejmě nevadí, ale pokud zvolíte podle pravidel tvaru obličeje ideální formu ofiny, bude malý optický klam na světě.
  • Zakryje asymetrie - pokud máte například jedno obočí výš a druhé níž, ofina ke straně vše vyřeší. Opticky změní i křivý nos i nesouměrné rty.
  • Rozšíří obličej – hluboké oddělení širokého trojúhelníku jako základ ofiny lehce rozšíří úzký a podlouhlý obličej. Pokud to kvalita vlasů dovolí, je vhodná i plná ofina zastřižená do rovna.
  • Zúží obličej – naopak asymetrický menší trojúhelník jako základ ofiny zčesaný ke straně a sestříhaný opticky protáhne obličej.

Ženám, které mají kudrnaté vlasy, bych nedoporučovala ofinu, kterou by musely neustále žehlit a vyhlazovat. Ofina v tomto případě je ale také možná, stříhaná po jednotlivých pramíncích, delší a ponechaná v přirozeném vlnitém tvaru.

Pokud se vám ofina příliš mastí, například díky mastné pokožce čela nebo kvůli pocení, je jasné, že si musíte častěji mýt vlasy. Nebojte se jenom částečného mytí: ráno v umyvadle si umyjte pouze ofinu, nemusíte mýt celé vlasy. Také doporučuji suché šampóny, které absorbují maz a ofinu tak zmatní.

Jaká je nevýhoda ofiny?

1) Musíte pravidelně navštěvovat kadeřníka.

2) Odrůstání ofiny nás někdy potrápí. V tomto případě také platí návštěva kadeřnictví – odborník umí tyto „mezifáze" trochu upravit a prostříhat.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 4a021d9dcec2f62818e3f5cd23d80b2b187ec8eb
Obrázek: f4dc6d8ee1c88ce8706873206b1f04fd2ad1af4c
Obrázek: 64577c984d62aba1224954035cf40c60dd621bc5
Obrázek: 648e47832fafb55dcf1d3afe18330a2ca736446b
Obrázek: 6f4a5cf6c929fb1a762c5bd3f32dd00f8a5ea465