Dlouhé vlasy - i vy můžete být jejich majitelkou

Nemálo žen touží po dlouhých a zdravých vlasech. Je obecně známo, že vlasy jsou pro ženu ozdobou a mohou rapidně zvýšit atraktivitu něžného pohlaví. Stejně tak jsme si my, ženy, vědomy faktu, jak rádi se muži ohlédnou za múzou s dlouhými, rozevlátými vlasy, jejichž lesk dělá dojem. Dokonalý příklad najdete ve filmu Postřižiny. Také byste chtěla být jednou z nich?

Obrázek: ddb9ac4ef4fed0cb4284ccaa9fa473099cc2ccf9

Pokud budete chtít, můžete. Neobejdete se ale bez základních informací, protože s chutí rostoucí vlasy nejsou samozřejmostí. Nevědomostí můžete docílit nulového efektu při veškeré vaší snaze splnit si své přání o koruně krásy. Kromě minimálních výsledků také zbytečně přijdete o peníze navíc za kosmetické pomocníky, kteří vás nemusí přiblížit k vašemu cíli. Ale při troše samovzdělávání zjistíte, co potřebujete k tomu, aby vlasy mohly růst, těšit vás svou krásou a zvedat vám sebevědomí.

Co zhoršuje kvalitu vlasů?

Vlas jako takový je tvořen keratinem, který hraje velkou roli v pevnosti, síle, pružnosti, růstu a celkové kvalitě hřívy. Jeho rozložení na vlasovém váčku ovlivňuje dokonce, zda se pyšníte rovnými či kudrnatými vlasy. V průběhu našeho života dochází k jeho narušení vlivem stárnutí, nemocí, hormonů, ale také mechanickou a chemickou zátěží.


To znamená, že i časté žehlení, fénování, barvení či vystavování UV záření bez pravidelné a kvalitní ochrany způsobí vysušování, křehnutí, lámání a krepatění vaší chlouby. I konečky to nemine, budou roztřepené. Potěší vás, že ho lze doplnit chytře zvolenými produkty obsahující keratin. Při jejich pravidelném používání se chrání, vyrovnává a napravuje struktura vlasů, ale také zároveň vlasy posiluje.

Co ji může zlepšit?

Kromě doplňování keratinu hraje roli panthenol, jehož úkolem je obstarat hydrataci, usnadnit rozčesávání a zklidnit pokožku hlavy. Kationtové pěstící polymery zase slouží jako malé magnetky, které se přichytí přesně v místech poškozeného vlasu. Tím ho vyhladí. Užitečný pro vás bude i phytosqualan, rostlinný lipid získaný z oliv starající se o vyrovnání nedostatků v namáhaných místech. Kombinace těchto živin podpoří snahu mít dlouhé vlasy na dosah.

Jaké produkty si tedy poradí?

produkty Alcina na dlouhé vlasy

Kosmetických produktů existuje mraky. Celá tato řada je perfektní pro dlouhé vlasy, ale v praxi ji doporučujeme i pro kratší. To ale v případě, že jsou hodně suché nebo zničené po odbarvení.


Vyhlazující kondicionér na suché poškozené vlasy kombinujeme i s jinými šampony a učíme ho nanášet pouze na středy a délky, nechat působit 2 minuty a důkladně opláchnout. Pěstící polymery a keratin perfektně vlasy vyživí. Kombinace všech tří produktů snesla i opravdu dlouhé poškozené vlasy.

Hůř se vám rozčesávají konečky?

Při česání může vzniknout problém, kdy jdou obtížně rozčesat konečky vaší hřívy. V tomto případě se vyhněte česání přes odpor, protože byste si mohli poškodit vlasy mechanickým způsobem. Raději vsaďte na bezoplachovou péči, jejímž vhodným zástupcem je dvoufázový sprej obsahující dvě fáze - vodní a olejovou.


Olejová pěstící fáze v sobě skrývá bohatý komplex pečujících látek v koncentrované formě. Vodní zase zajistí její rovnoměrné nanesení. Díky spreji se česání stane výrazně šetrnějším. Helena Pudilová ho též doporučuje: „Dvoufázový sprej je perfektní zejména na konce dlouhých vlasů. Potěší každou dlouhovlásku, která má i po kondicionéru problém vlasy rozčesat. Stačí proklepat a aplikovat opravdu jen malé množství do délek jako leave-in."

Máte vlasy dlouhé, ale zdravé?

U takových vlasů je dobré přípravky používat v jiné kombinaci, aby se zbytečně nezatížily: „Používejte jenom pěstící šampon bez vyhlazujícího kondicionéru a dvoufázový sprej pouze na konečky. Se sprejem ale opatrně, stačí ho opravdu málo. Místo vyhlazujícího kondicionéru pak doporučuji balzám na vlasy. Vůbec nezatěžuje, ale perfektně uhladí povrch vlasů," dodává.

Trápí vás suché, silné, kudrnaté vlasy?

V tom případě se vám bude hodit rada zkušené kadeřnice navíc: „Vyhlazující kondicionér z téhle řady můžete použít jako šampon. Perfektně hydratuje vlasy a definuje vlny. Použijte ho stejně jako šampon. Vmasírujte ho do vlhkých vlasů, rozčešte a důkladně opláchněte. Co-washing neboli mytí bez šamponu praktikujte dvakrát do měsíce. Pro kudrnaté vlasy je to pecka!"

 

Ať už máte v současné době vlasy v jakémkoliv stavu, přejeme vám, ať se vám s pomocí našich článků podaří vypěstovat korunu krásy, jakou si představujete. Každá žena si zaslouží cítit se a vypadat jako princezna či královna.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 61c02b49db3897fa6d84d50d778ed6ec7b07923b
Obrázek: 17eda6d25c1d3efe8aec5ac020b28f6fe604a658
Obrázek: 724d03e24d31cce91c576a0d522040f251fed317
Obrázek: 20220529-144242-0000-1
Obrázek: d4664a94be7e07b0852bc0a6a8de5a0daa74b3a5