7 výhod e-čtečky - objevte její kouzlo

Objevte kouzlo čteček a e-knih, které v sobě skýtají mnoho výhod a mohou vám čtení knih zjednodušit.

Obrázek: 690c0aaafb0888c7b57313166275d83817327454
Zdroj: pexels.com

 Možná znáte ten jedinečný pocit při čtení knihy, kdy vám stránky šustí pod prsty, cítíte vůni knihy a strukturu papíru. Při čtení dobré knihy nechcete, aby tato chvíle někdy skončila. Určitě také ale znáte to, jak vás po pročtené noci bolí ruce a někdy i záda, když si berete několika set stránkovou knihu s sebou do kabelky na cesty. Pokud jste ještě neobjevila kouzlo e-čteček, věřte, že jsou výbornou alternativou k papírovým knihám. Klasické knihy si můžete půjčovat nadále v knihovně a střídat je s elektronickými podle nálady.

Mít velkou knihovnu je snem mnoha knihomolů, ale ruku na srdce, knihy, které musíte nakoupit, vás stojí nemalé peníze a navíc se v ní hodně drží prach a její uklízení zabere spoustu času. Naštěstí existují alternativy ke kupování a hromadění knih. Zkuste dát šanci e-čtečce, zjednodušit si život a zároveň mít téměř neomezenou možnost neustále číst.

 

Výhody e-čtečky

Rozdíl, který poznáte ihned, jak ji vezmete do ruky, je její váha. Čtečka je oproti klasické knize lehoučká, už nikdy vás nebudou po pročtené půlce noci tolik bolet ruce. Navíc, pokud ráda čtete a jste zvyklá nosit knihu všude s sebou, určitě oceníte, že vaše kabelka bude daleko lehčí než dřív.

Další velkou výhodou je její velikost, kterou oceníte zejména při cestování. Vleze se skoro všude, ani nebudete vědět, že ji s sebou máte.

Do čtečky se dají stáhnout stovky knih, což je velká výhoda. Pokud vám nesedne právě rozečtená kniha, nemusíte zoufat, jednoduše rozkliknete jinou a pokračujete ve čtení. 

Rozečtená kniha se vám znovu otevře na místě, kde jste minule skončila. Nemusíte tedy používat žádné záložky. Zároveň se vám i ukáže, kolik procent knihy jste již přečetla.

Pokud jste velká milovnice knih, oceníte zejména ty typy, kde rozečtená stránka vypadá jakoby byla z klasické knihy. Podklad není jasně bílý, ale nažloutlý jako v knize. Při čtení večer si musíte rozsvítit světlo jako při čtení papírové knihy, tato verze totiž nemá podsvícení. Pokud ale podsvícení vyžadujete, není problém vybrat čtečku, která jej má v sobě zabudované.

 

Při čtení cizojazyčných knih můžete využít funkce slovníku, kdy jednoduše klepnete na požadované slovo a čtečka vám jej přeloží. Snáze se tak můžete naučit cizí jazyk a tato funkce je opravdu rychlá a velmi pohodlná.

Chcete si číst na pláži, slyšet šumět moře, relaxovat, ale bojíte se, že se vám čtečka zničí? Nemusíte se obávat, dají se koupit takové, které jsou voděodolné a prachuvzdorné. Předpokládám, že čtečka nevydrží koupání v moři, ale běžnou zátěž na pláži určitě ano.

Stahování knih do čtečky je velmi jednoduché. Buď ji jednoduše stáhnete za pomoci připojení k počítači, zapůjčíte v knihovně a nebo zakoupíte online v knihkupectví. Výhodou oproti chození do knihovny je to, že knihu nemusíte jít vrátit, buď vám již zůstane, a nebo vyprší licence. Ušetří vám to spoustu času. Stejně tak získání nové knihy je rychlejší, než když musíte plánovat, kdy vám vyjde čas zastavit se v knihovně, nebo když musíte čekat, pokud je vámi požadovaná kniha rezervovaná.

Nevýhodou čtečky je určitě její cena, respektive vyšší pořizovací náklady. Pokud jste ale byla zvyklá kupovat si knihy, velmi rychle se vám tato investice vrátí zpět.

Na papírové knihy určitě nezapomeňte. Čtení papírové knihy se nic nevyrovná. Doba ale pokročila a s tím, jak trávíme více času na cestách, jsou čtečky jednoznačně nejlepší volba. Navíc obsahují některé funkce, které se vám mohou při čtení hodit a čtení vám zpříjemnit. Vyzkoušejte, a pokud vyberete ten správný typ pro vás, pravděpodobně ji už nepustíte z ruky.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 638aa6530145d4aaa283d732cdf9826a02f8bbbf
Obrázek: 8c2797234f14c8619d5b97470b4f1509ff37b47c
Obrázek: e5bedcc164c7fb715ee8ddaf5a6bf506584efab4
Obrázek: f412db9b61a0c1eb65f49e16790fcec2de9555f4
Obrázek: 4142862be34300722fe6185a8e4e96cbede5e8e3