Švestkový crumble, rychlovka pro návštěvu

Přepadla vás nečekaná návštěva a nemáte čas se s ničím mazat? Zkuste tento super rychlý recept na oblíbený crumble.

Obrázek: 29acd65bbbc2d1932cba71a40ecad176909971a9
Zdroj: Lucie Doležalová

Pokud budete tuhle dobrotu podávat ještě teplou s kouskem zmrzliny, návštěva vám utrhne ruce. Crumble se dá dělat skoro z každého ovoce, nebo i míchaný, ale máme zrovna sezónu švestek, tak ten svůj taky přizpůsobte období, ve kterém ho pečete. A pokud budete ještě svědomitější (což věřím, že budete!) nepůjdete pro švestky do obchodu. Porozhlídněte se po svém okolí při procházce, nebo použijte speciální aplikaci na vyhledávání ovocných stromů – např. Na ovoce. Lovu zdar!

Co budete potřebovat:

  • 500g švestek
  • třtinový cukr na posypání

Na drobenku:

  • 50g rostlinného másla (používám Aslan či Heru)
  • třtinový cukr
  • hrubá mouka 
  • skořice

Švestky přepulte a vypeckujte. Vysypte jimi celou pečící nádobu a lehce je posypte třtinovým cukrem. V misce vedle nechte povolit na kostičky nakrájené máslo, pak ho smíchejte s třtinovým cukrem, moukou a vytvořte drobenku. Tou řádně posypte ovoce a pečte asi 30 min na 180°C, dokud drobenka nezezlátne a ovoce pod ní nebude sladce probublávat. Dobrou chuť!

Reklama

Podobné články

Obrázek: 9e3677b2be17f72f8dcc7c1c39088f35be99933c
Obrázek: d1ae163b60a9b4ceccaf443d2cc819e37abfa6dd
Obrázek: 7a54059a56c5c18a89b4a6e3edf0b77d5dc9ae6f
Obrázek: Zdravé brownies z fazolí
Obrázek: c69f030b18a703a8b32faa29478d51a4055d2c42