Jak oživit pleť po zimě? Tipy na zářivý a svěží vzhled

Jaro je časem, kdy se příroda probouzí k novému životu. Stejně tak bychom měli probudit i naši pleť, která po zimě potřebuje oživit a zregenerovat. Nebojte se, nebudu vám radit, abyste si pleť natírali květinovým nektarem, nebo ji zalévali jarním deštěm. Mám pro vás ale několik tipů, jak na jaře dosáhnout pleťového osvícení bez zbytečných kouzelných rituálů.

Obrázek: pece-o-plet-na-jare
Zdroj: Ilustrační obrázek Canva

Jarní očista pleti

Zima je pro naši pleť náročná. Chlad, vítr, suchý vzduch a topení ji zatěžují a zanechávají na ní stopy. Proto je na jaře potřeba ji pořádně očistit a rozzářit. Jak na to? Můžete se spolehnout na odbornou péči vaší kosmetičky, nebo si můžete sami udělat domácí peeling a hydrataci. Podívejme se na obě možnosti.

Očista pleti u kosmetičky

Pokud chcete své pleti dopřát profesionální ošetření, které ji zbaví nečistot, odumřelých buněk a zlepší její pružnost a jas, pak je nejlepší navštívit kosmetický salon. Vaše kosmetička vám poradí, jaký typ ošetření je pro vaši pleť nejvhodnější, a použije kvalitní produkty, které vaší pleti dodají potřebné živiny a ochranu. Navíc se budete cítit uvolněně a odpočatě.

Domácí peeling a hydratace

Pokud si chcete sami udělat jemný peeling pleti, který odstraní odumřelé buňky a vrátí vaší pleti ztracený jas, pak si můžete vybrat z různých druhů peelingů, které jsou dostupné. Peelingy se liší podle toho, jakým způsobem odlupují odumřelou vrstvu pokožky. Můžeme je rozdělit na:
 

  • Abrazivní peelingy - obsahují drobné částečky, které mechanicky odstraňují odumřelé buňky. Jsou vhodné pro normální až mastnou pleť, ale ne pro citlivou a suchou pleť, kterou by mohly podráždit.
     
  • Enzymatické peelingy - obsahují enzymy, které rozpouštějí odumřelé buňky. Jsou vhodné pro všechny typy pleti, ale zejména pro citlivou a suchou pleť, kterou nezatěžují.
     
  • Chemické peelingy - obsahují kyseliny, které odbourávají odumřelé buňky. Jsou vhodné pro zralou a problematickou pleť, kterou regenerují a vyhlazují. Nejsou vhodné pro citlivou a suchou pleť, kterou by mohly vysušit.
     

Po peelingu je nutné pleť hydratovat. Hydratační krém by měl odpovídat vašemu typu pleti a obsahovat ochranný faktor SPF, který vaši pleť ochrání před slunečním zářením. Ten správný peeling a hydratační krém najdete v kosmetickém salonu, kde vám profesionál poradí, co je pro vaši pleť nejlepší.

Obrázek: kosmeticke-osetreni-pleti


Jarní detoxikační ošetření Phyris FoRest

Pokud chcete své pleti dopřát něco extra, pak vám doporučuji vyzkoušet jarní detoxikační ošetření Phyris FoRest. Jedná se o speciální ošetření v kosmetickém salonu, které vaší pleti dodá potřebné živiny, ochranu a rozjasnění. Pleť je po ošetření krásně rozzářená a šťavnatá. Vrátí vám barvu do tvářiček a omladí. Pokud si chcete užít tyto úžasné výhody i doma, můžete si objednat produkty z této řady i online.
 

  • FoRest Rich Cream - krém je bohatý na výživné látky, které obnovují a udržují vlhkost v pokožce. Poskytuje pokožce ochranu a posiluje její odolnost vůči městskému prostředí, které ji zatěžuje a stresuje. Dodává pleti sjednocený a zářivý vzhled.
     
  • FoRest Light Cream - krém je určen pro revitalizaci a vyhlazení pokožky, která trpí předčasným stárnutím. Zvyšuje pevnost a pružnost pokožky a chrání ji před škodlivými vlivy města, které ji oslabují a stresují. Zanechává pleti svěží a zdravý tón.
     
  • FoRest Elixir - tento elixír je zaměřen na prevenci a redukci známek stárnutí pokožky, zlepšuje její strukturu a tón. Rozjasňuje pokožku a chrání ji před nepříznivými faktory města, které ji zatěžují a stresují.
     
  • FoRest Gel Cream - gelový krém je lehký a osvěžující, dodává pokožce hydrataci a matný efekt. Zpevňuje pokožku a chrání ji před agresivními městskými vlivy, které ji poškozují a stresují. Zlepšuje tón pleti, dodává jí zář a je vhodný hlavně pro mastnou pleť.
     
  • FoRest Night Cream - noční krém je určen pro obnovu, relaxaci a rozjasnění pokožky během spánku. Působí proti předčasnému stárnutí pokožky, zvyšuje její odolnost a chrání ji před městskými vlivy. Zlepšuje tón pleti a dodává jí jas.
Obrázek: Phyris Forest pro zarivou pleť
Obrázek: Luxusní péče o pleť Phyris Forest
Obrázek: phyris-forest-pro-zarivou-plet


Připravte pleť na slunce

Jaro přináší více slunečního svitu, proto je čas na ochranu pleti před sluncem. Správně se ochrana SPF doporučuje používat celý rok, ale pokud tomu tak není, zpozorněte hlavně na jaře a v létě. Na jaře je slunce nejsilnější a po zimě není naše pleť připravena. Nikdo nechceme mít rudé tvářičky a hlavně pigmentové skvrny po celém obličeji. A pokud se chystáte na piknik, nezapomeňte na sluneční brýle. Nejen, že dodají šmrnc, ale také chrání oči před sluníčkem.

 

Zelená strava a jarní detox

Na jaře se všechno zelená, tak proč ne i vaše strava? Vynechejte těžká jídla a sáhněte po čerstvé zelenině a bylinkách. Jsou plné vitamínů a antioxidantů, které prospívají nejen vaší pleti, ale i celému tělu. V tomto čase jsou naše játra a žlučník v pozoru. Omezte pití alkoholu a smažených jídel. Místo toho si dopřejte čistou vodu a bylinkové čaje.

 

Přirozená krása

Nezapomeňte, že každá pleť je krásná právě taková, jaká je. Nemusíte se snažit vypadat jako modelka z časopisu. Každá jsme originál a každá jsme krásná! Stačí, když pleť budete pečlivě ošetřovat a dopřejete ji lásku. Alespoň jednou za měsíc, nebo dva, kosmetický salon ale zavolejte. Vaše pleť vám poděkuje a vaše nálada a pocit bude milionkrát lepší.
 

Takže milé dámy, ať už máte pleť jako růže, nebo jako pampeliška, na jaře si ji pořádně rozmazlete. Ať záříte jako sluníčko. Vaše kosmetička Jana.

Reklama

Podobné články

Obrázek: 3db880a218149ecbfbf3b97d0bdf6d0175bc7441
Obrázek: db21430832b0c121f7e8206161aa36ec78970793
Obrázek: a9da382856d8d13f4c1fafa7089e1d42ce2b1227
Obrázek: 206c55573ae8cadb631a0d3734732be58e94e59e
Obrázek: a74bb613915c01024467689a45e54df97688a6af